Tradiciniai apdovanojimai – geriausiems rajono sportininkams

jksc top10
Nuotr. Geriausių rajono mokinių sportininkų dešimtukas su savo treneriais bei mokytojais.

Sausio pabaigoje tradiciškai pagerbiami geriausi praėjusių metų sportininkai, jų treneriai, aktyviausi sporto klubai, mokyklos, sporto iniciatyvos, rekordininkai. Šie metai – ne išimtis. Ketvirtadienį Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre (JKSC) vyko geriausių sportininkų pagerbimo šventė, kai alinančios treniruotės lieka nuošaly ir galima pasimėgauti pelnyta šlove.
 
Šventėje dalyvavo ne tik gausus būrys sportininkų, bet ir jų treneriai, sportinėmis pergalėmis besidžiaugiantys artimieji. Gana gausiai JKSC susirinkusiems meninę programą dovanojo Meno mokyklos auklėtiniai, sveikinimo žodžius skyrė JKSC direktorė Roma Paškevičiūtė, rajono meras Edgaras Pilypaitis, Seimo narė Irena Haase.

Pirmiausiai paskelbtas geriausių rajono mokinių sportininkų dešimtukas: Karolina Saukaitytė (dziudo imtynės, trenerė Neringa Žebrauskienė), Vilius Bagdanavičius (badmintonas, treneris Valentinas Bagdanavičius), Milda Šnipaitė (lengvoji atletika, mokytoja Vitalija Gudzinevičienė), Mantvydas Karušis (lengvoji atletika, mokytojas Tomas Vencius), Valdas Palubinskas (lengvoji atletika, mokytojas Algirdas Ulinskas), Linas Sniečkus (dziudo, trenerė N. Žebrauskienė), Modestas Merkevičius (dziudo, treneris Vytautas Smirnovas), Ieva Smirnovaitė (dziudo, treneris V. Smirnovas), Paulius Ignatavičius (jėgos trikovė, treneris Rimantas Simokaitis), Martynas Bendžius (rankų lenkimas, treneris Romutis Pališkis).

Pastebima, kad rajone sportas vis labiau populiarėja ir tarp suaugusių, tačiau kol kas jų perpus mažiau nei moksleivių. Šias nominacijas atsiėmė Giedrė Vidžiūnienė (jėgos trikovė, treneris R. Simokaitis), Simona Bakšytė (jėgos trikovė, treneris R. Simokaitis), Šarūnas Glikas (automobilių sportas, komandos vadovas Valdas Stankūnas), Romutis Pališkis (rankų lenkimas), kuris yra treneris sau, Gintarė Stravinskaitė (rankų lenkimas, treneris R. Pališkis).

Geriausių kūrybininkų apdovanojimai skirti Žemynai Vasaitytei (būrelio vadovė Rima Vasaitienė) bei Deividui Duknevičiui (mokytojas Stasius Vyšniauskas).

Nepamiršti ir 2018-ųjų rekordininkai. Paulius Ignatavičius (mokytojas T. Vencius) pagerino rajono jaunučių 100 metrų bėgimo rekordą, o Erikas Kanapeckas (mokytoja V. Gudzinevičienė) pagerino rajono jaunučių ieties metimo rekordą.  

Geriausių sporto klubų nominacijos skirtos sporto klubams „Ošimas“, Fortūna“, „Audra“, „Aidas“, „Motorsport LT“, Šakių krepšinio lygai, sporto ir laisvalaikio klubui „Vėjas“, futbolo klubui „Gelgaudiškis“ bei Kultūros ir sporto klubui.

Sportiškiausiomis mokyklomis pripažintos Šakių „Varpo“ mokykla, „Žiburio“, Lukšių Vinco Grybo bei Griškabūdžio gimnazijos.

Padėkos įteiktos lengvosios atletikos keturkovės vaikinų komandai, Lietuvos mokyklos žaidynėse iškovojusiai trečią vietą (Benas Vaišvilas, Marius Mickaitis, Matas Adomaitis, Karolis Pavalkis, Lukas Kovalis, Žygimantas Juška; mokytojas A. Ulinskas). Taip pat apdovanota dviratininkų komanda, Lietuvos jaunių varžybose „Saugus ratas“ užėmusi pirmą vietą (Eligijus Mozūraitis, Ligita Mozūraitytė, Jokūbas Kriaučiūnas, Laura Remikaitytė; mokytojas Juozas Rakickas).

Pagerbti ir įvairių sporto iniciatyvų organizatoriai, iniciatoriai. Už pagalbą organizuojant „Lietuvos plento taurės“ lenktynių Šakių etapą padėka skirta Dariui Pavalkiui, už sporto tradicijų puoselėjimą organizuojant stalo teniso turnyrą Česlovui Vyšneveckui atminti – Virginijui Povilaičiui, už žiemos sporto puoselėjimą ledo rutulio sporto šakoje – Leonidui Mazurai, už futbolo puoselėjimą – Deividui Paškevičiui, už naktinio krepšinio puoselėjimą – Mariui Pavalkiui, Giedriui Tamošaičiui, Rugilei Bitautaitei, už automobilių sporto puoselėjimą rajone – „3,5 Vožtuvo“ vadovui Gyčiui Matusevičiui, už dalyvavimą Žemaitijos krašto veteranų krepšinio varžybose Žalgirio taurei laimėti – Šakių Veteranų komandai, už baidarių sporto populiarinimą – Vykintui Augustaičiui, už jaunųjų dviratininkų varžybas „Saugus ratas“ – J. Rakickui, už krepšinio puoselėjimą – Žilvinui Sniečkui, už sporto tradicijas Girėnų bendruomenėje – Juozui Jonuškai, už automobilių sporto Šakių rajone puoselėjimą – Andriui Remezai, taip pat krepšinio komandai „Šakiai“ už rajono garsinimą RKL.

Už aktyvią sportinę veiklą direktorė padėkas įteikė ir skirtingų sporto šakų atstovams. Iš viso renginio metu išdalinta beveik šimtas įvairaus pobūdžio padėkų bei nominacijų.

Pasidžiaugę pelnytomis pergalėmis įvairiuose šalies, Baltijos bei pasaulio čempionatuose, įvairiose pirmenybėse, atsiėmę skirtus apdovanojimus, tradiciškai pavaišinti ir sportine atributika papuoštu tortu, sportininkai mielai fotografavosi ir džiaugėsi švente.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.