Iš Europos čempionato – su auksu

paliskis r
Romutis Pališkis džiaugiasi pasiektu rezultatu ir viliasi jau rugpjūtį jėgas išbandyti ir Pasaulio čempionate. Asmeninio archyvo  nuotr.


Birželio 11–17 d. Kišiniove (Moldovos sostinėje) vyko Europos rankų lenkimo čempionatas, kuriame tarp didžiulio būrio sportininkų puikiai pasirodė ir kraštietis Romutis Pališkis.
 
Lietuvos rinktinės sudėtyje startavęs Šakių sporto klubo „Aidas“ prezidentas R. Pališkis Grand Master klasėje (80 kg) kaire ranka iškovojo Europos čempiono vardą, dešine ranka užėmė ketvirtą vietą.

Tiesa, pradėjęs ruošis čempionatui jis ketino dalyvauti 90 kg svorio kategorijoje, tačiau kilo mintis numesti svorio ir jėgas išbandyti kitoje svorio kategorijoje.

„Per pusantro mėnesio nusimečiau 11 kg ir dalyvavau 80 kg svorio kategorijoje, tad tikrai rezultatu džiaugiuosi. Buvau išsikėlęs minimum programą, kad norėčiau patekti tarp prizininkų, tai pavyko“, – džiaugiasi R. Pališkis ir sako, kad dabar svarbiausia prisižiūrėti svorį bei išlaikyti formą ir tikėtina, kad jau rugpjūtį sportininkas dalyvaus Pasaulio rankų lenkimo čempionate Kazachstane.

Iš viso septynias dienas vykusiame čempionate jėgas išbandė daugiau nei 900 sportininkų iš 31 šalies.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.