Seniūnijų komandos susirungė tradicinėse žaidynėse

seniuniju zaidynes2023
Iš viso komandos rungėsi šešiose rungtyse, jėgas išbandė ir seniūnai, o sportiškiausios vardą ir vėl apgynė Šakių seniūnija. D. Pavalkio nuotr.


Praėjusį šeštadienį Jaunimo kūrybos ir sporto centre vyko tradicinės seniūnijų žaidynės mero taurei laimėti. Jėgas išbandė 10 seniūnijų iš 14, o sportiškiausios vardą ir vėl apgynė Šakių seniūnija.
 
Iš viso komandos rungėsi šešiose, o seniūnai dar varžėsi ir baudų metimo bei smiginio rungtyse. Smiginį geriausiai sekėsi žaisti Lekėčių seniūnui Ričardui Krikštolaičiui, baudas geriausiai sumetė Šakių seniūnas Dalius Jasevičius. Kartu su seniūnais smiginio rungtyje jėgas išbandė ir meras Raimondas Januševičius, jis buvo ketvirtas.

Smiginio rungtyje tarp vyrų pirmą vietą užėmė Gintautas Kutas (Šakiai), antrą – Tomas Makūnas (Lukšiai), trečią – Paulius Kacinkevičius (Lekėčiai). Tarp moterų šioje rungtyje geriausiai sekėsi Nijolei Petraitienei (Šakiai), antrą vietą užėmė Pauleta Kacinkevičiūtė (Lekėčiai), trečią vietą laimėjo Ilona Kolegienė (Kriūkai).

Plaukimo rungtyje jėgas išbandė taip pat ir vyrai, ir moterys. Tarp vyrų pirmą vietą iškovojo Benas Moleikaitis (Lukšiai), antras – Arnas Marčiulionis (Šakiai), trečias – Artūras Kvasilius (Kriūkai). Tarp moterų pirma Ingrida Jakaitienė (Sintautai), antra Eglė Plančiūnienė (Lukšiai), trečia – Vilija Šakočienė (Žvirgždaičiai).

Stalo teniso rungtyje pirmas vietas užėmė Dainius Indriūnas (Gelgaudiškis) ir Kamilė Indriūnaitė (Gelgaudiškis), antri Tomas Makūnas (Lukšiai) ir Daiva Stanaitienė (Šakiai), trečias vietas laimėjo Darius Adomaitis (Lekėčiai) ir Paulė Domeikaitė (Sintautai).

Krepšinio 3x3 rungtyje pirmą vietą iškovojo Plokščių komanda, antrą – Žvirgždaičių, o trečią – Lekėčių seniūnijos komanda. Futbolą geriausiai sekėsi žaisti Šakių komandai, antrą vietą užėmė Kriūkų, o trečią – Lukšių komanda. Tinklinio rungtyje pirmą vietą iškovojo Kidulių, antrą – Lukšių, trečią – Šakių komanda.

Susumavus rezultatus tradicinėse varžybose tradiciškai laimėjo nuolatinė šių žaidynių nugalėtoja – Šakių seniūnijos komanda, antrą vietą užėmė Lukšių, beje, šakiečius įveikusi prieš ketverius metus, o trečią – Lekėčių komanda.

Žaidynėse nedalyvavo Kudirkos Naumiesčio, Barzdų, Sudargo bei Slavikų seniūnijų komandos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.