Lukšiečiui – išskirtinė galimybė jėgas išbandyti užsienyje

Tokia galimybė, kokia pasitaikė Lukšių V. Grybo gimnazijos dešimtokui Mindaugui Kriščiūnui, iki šiol rajone nebuvo niekam pasitaikiusi. Vaikinas šventinę savaitę leido neatostogaudamas, o krepšinio turnyruose užsienyje.

Nors anksčiau, kaip pasakojo Mindaugo kūno kultūros mokytojas ir krepšinio klubo „Zanavykas“ vadovas Vytautas Strokas, tokie turnyrai vykdavo vasarą, šįkart jie buvo suorganizuoti metų pabaigoje. Visuomet į juos vykdavo ir grupė moksleivių iš Lietuvos, tačiau iš rajono iki šiol nebuvo pakviestas nė vienas moksleivis. Tad M. Kriščiūnui pasitaikė išties išskirtinė galimybė.

Pirmiausiai į Belgiją, o po poros dienų ir į Olandiją Mindaugas su dar 11 lietuvaičių iš Plungės, Kauno, Šilalės išvyko prieš Kalėdas ir grįžo Naujųjų metų išvakarėse. Nors lukšietis ten vyko neatostogauti, tikino, kad įspūdžiai buvo tikrai nepakartojami. „Buvo smagu dalyvauti. Jei pasitaikytų tokia galimybė, žinoma, norėčiau dar kartą“, - sakė jaunasis sportininkas. Vaikinai jau iš karto žinojo, kad ir viename, ir kitame krepšinio turnyre laukia nelengvas darbas. Mindaugas pripažino, kad kartais būdavo tikrai sunku, net nespėdavo pajusti, kaip prabėgdavo diena. Per dieną vykdavo po dvejas varžybas, dar treniruotės... Be to, teko žaisti ir su vyresniais, tad nuobodžiauti ir atsipūsti nebuvo kada. Viename iš turnyrų fortūna buvo palanki lietuvaičiams. Belgijoje jie iškovojo pirmąją vietą. Olandijoje prizinių vietų pelnyti nepavyko, bet svarbiausia, kaip mąsto Mindaugas, kad apskritai pasitaikė galimybė dalyvauti tokiame turnyre, išbandyti savo jėgas, susipažinti su naujais žmonėmis.
Tad kokią vietą Mindaugo gyvenime užima krepšinis? V. Strokas juokaudamas pasakojo, kad Mindaugas tiesiog universalus. Pats lukšietis taip pat pripažino, kad sportas jam tikrai svarbus, tačiau pirmoje vietoje – mokslai. Paklausus, ar žino, kuo jis norėtų užsiimti po vidurinės, vaikinas sako dar nenusprendęs.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar renginių pasiūla rajone atitinka jūsų poreikius?

klausimelis 06 04Nerijus iš Kudirkos Naumiesčio:

Nežinau, kokia situacija likusiame rajone, bet Kudirkos Naumiestyje, atrodo, visai užtenka. Nors šiaip nelabai ką galiu pasakyti, kadangi apskritai renginiai man nėra pats aktualiausias dalykas. Kai Lietuvoje būname, kartais į kokį nors užsukame. Dažniausiai – į koncertus, šie labiausiai domina. 

klausimelis 06 04 2

Eglė iš Gelgaudiškio:

Užtenka tų renginių. Pati gyvenu Gelgaudiškyje, jei vyksta koks netoliese, stengiuosi apsilankyti. Kartais vykstame ir į kituose mestuose vykstančius renginius. Kalbant apie rajoną, mes dažniausiai renkamės tokius, kurie ir vaikams skirti, pavyzdžiui, šeimos šventę, vaikų dienos šventę. Tik tokio tipo renginių, kur veikos netrūktų ir mažiesiems, būtų atrakcionų, žaidimų ir t.t., organizuojama skurdokai, galėtų būti ir daugiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.