Sėkmingai dirbančio sporto komplekso populiarumas nemažėja

treniruokliaiGintarė MARTINAITIENĖ

Nuo liepos 1 dienos beveik dviem mėnesiams užsidarė Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro baseinas. Apie tai, kaip praėjo metai bei ko galime tikėtis iš ateinančio sezono, kalbamės su centro administratoriumi Robertu Saku bei treniruoklių salės instruktoriumi Pauliumi Puskunigiu.

Nuotr. Lankytojams patrauklus ne tik baseinas, bet ir treniruoklių salė, kur treneris P. Puskunigis visuomet pasirengęs padėti ir patarti.


Apie tai, kad toks objektas kaip Jaunimo kūrybos ir sporto centras Šakiams buvo reikalingas, kalbėta ne kartą. Tai paliudija ir nemažėjantis lankytojų skaičius. Baseino teikiamomis paslaugomis noriai naudojasi tiek pavieniai lankytojai, tiek neįgaliųjų grupės ar organizacijos, kurių suskaičiuojama apie 150. Be to, kaip tikino treniruoklių salės instruktorius P. Puskunigis, nors treniruoklių salei artimiausias sezonas bus ketvirtas, tačiau norinčiųjų sportuoti srautai nemažėja. „Pavyzdžiui, šį sausį tikrai buvome nustebę, nes lankytojų buvo daugiausiai nei bet kada iki šiol. Iš viso salėje per savaitę apsilankydavo apie 160 žmonių“, - teigė P. Puskunigis. Be to, po du kartus per savaitę pasportuoti ateina Sutrikusio intelekto dienos centro lankytojai. Pasirodo, salę aktyviau lanko moterys, kurios sudaro apie 65 proc. visų besitreniruojančiųjų. Apskritai lankymo pikas jaučiamas gruodžio – vasario mėnesiais. Tas pats ir su baseinu.
 
Tikriausiai natūralu, kad vasarą lankytojų srautai sumažėja, tad būtent dėl šios priežasties šiuo metu baseinas uždaromas. Planuojama, kad šiais metais jis neveiks iki rugpjūčio 27 dienos. Pirmiausiai tiek baseine, tiek sūkurinėje vonioje ir „varlinukyje“ buvo išleistas vanduo, bus atliekami įvairūs profilaktiniai patikrinimai, techniniai darbai. „Norime viską sužiūrėti, patikrinti ir, jei reikia, sutvarkyti, kad nebūtų nesklandumų, kai baseinas atvers duris lankytojams“, - teigė administratorius R. Sakas. Juk čia lankosi ne tik šakiečiai, bet noriai pasipliuškenti atvyksta ir jurbarkiečiai, kauniečiai, marijampoliečiai, tauragiškiai. Tad centro administracija siekia, kad lankytojams kiltų kuo mažiau nesklandumų.

Be to, šiais metais ypač pasiteisino pradėtos plaukimo pamokos, kurias lankė apie 300 vaikų. Šie užsiėmimai vyks ir ateinantį sezoną. Pasirodo, rugsėjo mėnesį mokytis plaukti pradėjo visiškai nemokanti mergina, kuri pasiekė tiek, jog atstovavo savo seniūnijai neseniai vykusiose seniūnijų žaidynėse. Nuo rugsėjo planuojama rengti vaikų, o nuo spalio ir suaugusiųjų plaukimo varžybas. Pasak centro administracijos, bus siekiama, kad šios varžybos taptų tradicinėmis.

Centro administracijai iš aplinkinių ne kartą teko išgirsti, kad galbūt reikėtų didinti paslaugų kainas, esą taip centras būtų pelningesnis. Tačiau tiek rajono valdžia, tiek centro administracija ne kartą pabrėžė, kad šis objektas buvo statytas ne tam tikslui, tad kainų didinimas nenumatytas. Pirmaisiais veiklos metais, nuo 2011 metų vasario vidurio, už baseino paslaugas buvo surinkta beveik 287 tūkst. litų. Per maždaug pusantrų metų baseinas davė apie 400 tūkst. litų pajamų. Surenkamos lėšos, pasak R. Sako, padengia eksploatavimo išlaidas, prisideda prie sporto salės išlaikymo.

Kol baseinas dar tik laukia švarinomosi darbų, sporto salė jau parengta naujų lankytojų antplūdžiui. Salėje naujai perdažytos aikštelės linijos, kaip ir kasmet, perlakuotas parketas. „Aišku, gal sutaupytume to nedarydami kasmet, bet nusidėvėtų, būtų neestetiška“, – tikino R. Sakas. Be to, pritarta Šakių krepšinio klubo „Zanavykas“ startui Nacionalinėje krepšinio lygoje, tad Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centras sulauks aukštesnio lygio krepšinio varžybų ir, tikėtina, salė taps dar didesniu traukos objektu.

Atšilus orams nuolat apgulta prie sporto centro esanti aikštelė, kurią retai išvysi tuščią. Kas nežaidžia krepšinio, tiesiog sėdi, vaikštinėja. Svarbiausia, kaip pasakojo R. Sakas, kad su jaunimu pavyksta susitarti, jie nelaužo inventoriaus, palieka šiek tiek mažiau šiukšlių. Kaip tikino centro administracija, jaunimas po truputį kultūringėja, nors kartais ir tenka sudrausminti, griežtesnį žodį pasakyti. Visgi svarbiausia, pasak administratoriaus, kad tai yra jaunimo traukos centras, ko ir buvo siekta šio objekto statybomis. Tiesa, į lauko aikštelę šiais metais nenumatyta jokių investicijų. Kitą vasarą joje planuojama atnaujinti specialią dangą. Be to, vis garsiau prabylama apie lauko aikštyno išplėtimą, kur bus įrengta dar viena krepšinio aikštelė, vieta lauko tenisui, kitoms sporto šakoms.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.