Poledinės žūklės varžybose žvejai varžėsi asmeniškai

zvejaiGiedrė PLEČKAITYTĖ
 
Šeštadienį Valiulių tvenkinys buvo apgultas žvejų mėgėjų, tarpusavyje besivaržančių dėl „Valiulių ledas - 2013“ taurės. Nors varžybų organizatoriai pasigedo vietinių žvejų aktyvumo, bet džiaugėsi svečiais iš įvairių šalies kampelių. Po keturias valandas trukusios žvejybos paaiškėjo didžiausią ir daugiausiai laimikių sužvejoję žvejai.
 
Nuotr. Varžybose trečiąją vietą laimėjo (iš kairės) gelgaudiškietis R. Jakaitis, pirmąją – alytiškis V. Paškauskas, o antras liko kaunietis M. Eigirdas.
 
Pasigedo šakiečių aktyvumo
 
„Motorsport LT“ komandos narių organizuojamos varžybos „Valiulių ledas - 2013“ antrus metus iš eilės sukvietė gražų būrį žūklės mylėtojų. Jei pernai varžybose dalyvavo per 60 žvejų, tai šiemet ant Valiulių tvenkinio vykusiose poledinės žūklės varžybose tarpusavyje varžėsi tik 16 dalyvių. Toks dalyvių skaičius ne itin džiugino varžybų organizatorius. „Labai pasyvūs ir uždari žvejai. Pasigedome rajono žvejų aktyvumo. Iš vietinių žvejų rato varžybose dalyvavo tik septyni šakiečiai. Nežinau, kodėl šakiečiai nenori dalyvauti varžybose“, - stebėjosi vienas iš organizatorių Raimundas Mureika, pridurdamas, jog Šakių rajono medžiotojų ir žvejų draugijos duomenimis, rajone yra apie 300 žvejų. Todėl ypač buvo džiaugiamasi atvykusiais sėkmę išbandyti žvejais iš Kauno, Vilkaviškio, Alytaus, Vilniaus.

Išaiškinti nugalėtojai

Nepaisant pasyvaus žvejų dalyvavimo, varžybų dieną oras buvo puikus  - nei menkiausio vėjelio, tik lengvas žiemos šaltukas kuteno žvejų veidus. Meškeres po ledu merkusieji žvejai kantriai žvejojo keturias valandas. Daugiausiai kibo ešeriai, kuojos, pūgžliai.  Beje, ne visiems dalyviams šypsojosi sėkmė. Buvo ir tokių, kuriems niekas nekibo. „Svarbiausia ne laimėti, o dalyvauti. Svarbu, kad rajone turėtume žvejus vienijantį renginį“, - kalbėjo R. Mureika.

Taigi geriausiai poledinės žūklės varžybose sekėsi alytiškiui Vytautui Paškauskui. Užkietėjęs žvejys sugavo 3 kg 89 gr žuvies ir iškovojo garbingą pirmąją vietą. Antrąją vietą šiose varžybose užėmė kaunietis Marijus Eigirdas, sužvejojęs 2 kg 969 gr žuvies. Trečias liko gelgaudiškietis Regimantas Jakaitis, per varžybas sužvejojęs 2 kg 635 gr laimikį. Be to, jis pelnė tautę už varžybų metu sužvejotą didžiausią žuvį. Regimantas pagavo 477 gr sveriantį ešerį.

Varžybose buvo pagerbti jauniausi žvejai iš Šakių – tai Julius Antanaitis, sužvejojęs 273 gr žuvies, ir Lukas Pratusevičius, sugavęs 135 gr laimikį. Klubo „Motorsport LT“, Juozo Delnevičiaus įmonės „Žūklės reikmenys“ bei rajono medžiotojų ir žvejų draugijos įsteigtais prizais buvo apdovanoti ne tik nugalėtojai, bet ir varžybose gerai laiką praleidę žvejai.

Siekia rajono tvenkinių įžuvinimo

Beje, iš kiekvieno dalyvio surinktas 20 litų startinis mokestis bus panaudotas Valiulių tvenkinio įžuvinimui. Šakių medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas Gintautas Liepuonis kalbėjo, jog pernai rajono tvenkinių įžuvinimui buvo skirta 9 tūkst.litų. Totorviečių tvenkinys įžuvintas vadinamaisiais dvivasariniais karpiais. Į Voverių tvenkinį pernai buvo įleista 1500 starkių. „Pastebėjome, kad būtent šiame tvenkinyje gerai gyvena starkiai. Norime rajone padaryti vieną įdomesnį vandens telkinį, kuriame būtų galima žvejoti mums mažiau įprastą žuvį. Būtent šiame tvenkinyje ir norime atgaivinti starkių populiaciją“,- kalbėjo G.  Liepuonis.

Šiemet taip pat numatyta skirti apie 8 tūkst. litų rajono tvenkinių įžuvinimui. Žinoma, ar tai pavyks padaryti, priklausys tik nuo pačių žvejų aktyvumo. „Pirmiausiai reikia kuo daugiau įžuvinti savų telkinių. Būtina siekti, kad į kiekvieną telkinį atvažiavęs žmogus pagautų žuvies. Ir tai teiktų malonumą“, - kalbėjo G. Liepuonis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.