„Sveikuolių sveikuoliai“ propaguoja sveikesnį kasdienį gyvenimo būdą

sveikuoliu sveikuoliaiLapkričio 21 dieną Jaunimo kūrybos ir sporto centre antrą kartą startavo tarptautinis konkursas „Sveikuolių sveikuoliai“. Šiemet jis sulaukė ypač didelio švietimo įstaigų bendruomenių susidomėjimo – konkurse dalyvavo net 18 komandų.
 
Nuotr. Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio skyriaus sveikuoliai, nors prizinės vietos ir nelaimėjo, tačiau gerai apgalvojo namų darbus.
 
„Sveikuolių sveikuoliai“ - tai vaikų, mokinių, pedagogų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkursas, kuriuo siekiama šalies ugdymo įstaigų bendruomenėse propaguoti sveiką gyvenseną kaip kasdienį gyvenimo būdą, ugdyti vaikų ir mokinių atsakomybę, skatinti juos saugoti ir stiprinti savo bei kitų sveikatą.

Konkurse dalyvavo 18 komandų: penkios – priešmokyklinio amžiaus (iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos skyriaus – vaikų darželio „Linelis“, Šakių mokyklos – darželio „Berželis“, Šakių lopšelio – darželio darželio „Klevelis“, Sintautų pagrindinės mokyklos skyriaus – vaikų darželio „Vyturėlis“ ir Griškabūdžio gimnazijos skyriaus – vaikų darželio „Pumpurėlis“.

Pirmų – ketvirtų klasių amžiaus grupėje susirungė Kidulių pagrindinės mokyklos Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinio ugdymo skyriaus ir Griškabūdžio gimnazijos komandos.

Penktų – šeštų klasių grupei atstovavo Kidulių, Paluobių pagrindinės mokyklos, Kidulių pagrindinės mokyklos Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinio ugdymo skyriaus, Griškabūdžio gimnazijos bei Plokščių mokyklos – daugiafunkcinio centro komandos.

Septintų – aštuntų klasių grupėje susirungė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos, Kidulių pagrindinės mokyklos bei Plokščių mokyklos – daugiafunkcinio centro komandos. Stipriausia kova vyko tarp pačių vyriausiųjų - devintų – vienuoliktų klasių komandų, kurias sudarė   Šakių „Žiburio“ ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos bei Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus moksleiviai.

Konkursas prasidėjo komandų prisistatymais, po kurių jos sprendė rimtus testus.

Daugiausiai teigiamų emocijų sukėlė trečioji rungtis – estafetės. Jos pareikalavo ne tik greičio ir vikrumo, bet ir atidumo, tikslumo, kamuolio valdymo įgūdžių.

Ketvirtoje rungtyje balus savo komandoms uždirbo kapitonai, spręsdami sveikos gyvensenos kryžiažodį, dėliodami sveiko maisto pasirinkimo piramidę, vardydami žalingų įpročių daromą žalą.

Paskutinė rungtis – pirmoji pagalba. Komandos privalėjo įvertinti pateiktas situacijas ir imituoti pirmosios pagalbos teikimą. Čia teko ir gaivinti, ir daryti dirbtinį kvėpavimą, ir padėti užspringusiajam.  

Vertinimo komisijai, kurią sudarė Visuomenės sveikatos biuro direktorius Viktoras Lebedžinskas ir visuomenės sveikatos specialistė Vilma Mažeikaitė, Šakių rajono savivaldybės švietimo ir sporto skyriaus atstovai Dalius Jasevičius ir Sofija Liudžiuvienė bei rajono savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė Evelina Domeikaitė – Dovydaitienė, teko nelengva užduotis – paskelbti nugalėtojus. Jais tapo ir pergale džiaugėsi: Griškabūdžio gimnazijos auklėtiniai, laimėję  ikimokyklinio ir 1 – 4 klasių amžiaus grupėje, Kidulių pagrindinės mokyklos Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinio ugdymo skyriaus komanda, geriausiai pasirodžiusi 5 – 6 klasių amžiaus grupėje, ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleiviai, nugalėję 7 – 8 ir 9 – 11 klasių grupėje.

Visi dalyviai buvo apdovanoti dovanėlėmis, o nugalėtojai pagerbti taurėmis ir medaliais. Komandos nugalėtojos mūsų rajonui atstovaus regioniniame konkurso etape, kuris vyks Kaune.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.