eTwinning konferencijoje Romoje dalyvavo ir dvi Griškabūdžio gimnazijos mokytojos

eTwinning2Lapkričio 27 - 29 dienomis dvi Griškabūdžio gimnazijos mokytojos Neringa Stravinskienė ir Marija Senkienė dalyvavo baigiamojoje eTwinning konferencijoje Romoje. Lietuvos delegaciją sudarė aštuonios mokytojos iš šešių Lietuvos mokyklų ir dvi Nacionalinės eTwinning paramos tarnybos atstovės.
 
Nuotr. M. Senkienė (kairėje) ir N. Stravinskienė džiaugėsi galimybe pasisemti patirties baigiamojoje eTwinning konferencijoje Romoje.
 
2013 - 2014 metais Nacionalinei eTwinning paramos tarnybai buvo pateikti 50 projektų prašymai Nacionaliniam kokybės ženkleliui gauti. Tik devyni iš jų buvo pripažinti geriausiais 2014 metų eTwinning projektais. Jau rašėme, kad tarp jų papuolė ir Griškabūdžio gimnazijos projektas ,,The harmony of  Nature - the harmony of family“.

Griškabūdžio gimnazijos eTwinning projektų koordinatorė N. Stravinskienė pasakojo, kad konferencijoje Romoje susitiko daugiau nei 500 mokytojų ir švietimo ekspertų iš 39 Europos valstybių. Šių metų renginio tema „Atviras švietimas“, skirta mokymosi būdų, naudojantis informacinėmis ir komunikacinėmis technologijomis (IKT) skatinimui.

„Plenarinėje sesijoje sveikinimo žodį taręs Italijos švietimo ministerijos sekretorius Davide Faraone pabrėžė, kad jų šalyje eTwinning programoje dalyvauja 600 tūkst. moksleivių. Italijos vyriausybė mano, kad eTwinning yra labai svarbi švietimo priemonė, - pasakojo N. Stravinskienė. - Toks požiūris įrodo, kad Europos Sąjunga yra ne tik finansinė aplinka, bet ir gyva sistema.“

Konferencijos dalyvės prisipažino, kad didelį įspūdį paliko garsaus britų filmų prodiuserio ir pedagogo lordo Deivido Patnamo (David Puttnam) pranešimas ,,Lanksti pedagogika“, kuriame buvo aptartos šiuolaikinės mokymo ir mokymosi problemos, poreikis keisti mokymo praktiką ir mokyklos vietos pasaulyje suvokimą. Pabrėždamas mokytojo vaidmens svarbą jaunosios kartos lavinimui, jis ragino ieškoti būdų, kaip šiuolaikinį jaunimą sudominti aktualiomis temomis, kaip patraukliau pateikti ugdymo turinį.

Briuselio „European Schoolnet“ generalinis direktorius Markas Durandas (Marc Durando) savo kalboje paminėjo keletą įdomių faktų. Šiuo metu Europoje yra 320 tūkst. mokyklų, iš jų - 40% eTwinning mokyklos, ir 6 mln. mokytojų, iš jų - 5% eTwinning mokytojai, t.y. tik po du vienoje mokykloje. Pasak jo, atėjo laikas pereiti nuo novatoriškų mokytojų prie novatoriškų mokyklų.  Geriausias pavyzdys - eTwinning programos sėkmė. Tai, kad eTwinning portalą kasdien aplanko apie 30 tūkst. lankytojų, rodo, jog jis yra paklausus, įdomus ir reikalingas. „Išsilavinimas yra galingiausias ginklas, kurį galite naudoti norėdami pakeisti pasaulį“, - Nelsono Mandelos (Nelson Mandela) žodžiais savo pasisakymą baigė M. Durandas.

Abi griškabūdietės tvirtino, kad joms didelį įspūdį paliko ir kūrybinės dirbtuvės ,,Romos žaidimai“, kurių metu mokytojai tapo gladiatoriais - kūrė komandos logotipus, rašė filmo scenarijų ir šoko finalinį šokį. Be to, jos turėjo progos pasigrožėti nuostabiais naktinės Romos vaizdais -  aplankė Koliziejų, Šv. Petro baziliką, Panteoną, Trevi fontaną, Romos forumą, Ispanų laiptus, Kapitolijų. Didingas miestas visus sužavėjo savo architektūra, istorija ir grožiu.

„Labai džiaugiamės galimybe stebėti kitų valstybių mokytojų praktikas, pabendrauti su jais, pasidalyti patirtimi, - atviravo M. Senkienė ir N. Stravinskienė. – Konferencijoje suradome ne tik naujų partnerių planuojamiems projektams, bet ir patobulinome užsienio kalbos žinias, praplėtėme bendradarbiavimo ir mokymo kompetencijas.“
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.