Rajono moksleiviai – vieni aktyviausių konkurse

Tarptautinės šeimos dienos proga du mėnesius visoje Lietuvoje vyko Valstybinės ligonių kasos ir teritorinių ligonių kasų organizuotas piešinių konkursas „Mano šeimos gydytojas“. Konkurse aktyviai dalyvavo ir rajono pradinių klasių moksleiviai.

Kauno teritorinės ligonių kasos (Kauno TLK) veiklos zonoje esančių mokyklų pradinukai siuntė savo piešinius, kuriuose vaizdavo šeimos narius ir juos gydantį šeimos gydytoją.

Kauno TLK iš 75 mokyklų (12 savivaldybių) gavo 93 vokus, kuriuose buvo 1087 piešiniai. Vieni iš aktyviausių šio konkurso dalyvių buvo šakiečiai. Iš Šakių rajono savivaldybės dešimties mokyklų gauta net 130 piešinių.
 
Gegužės 12 d. įvyko konkurso „Mano šeimos gydytojas“ jaunųjų prizininkų apdovanojimo šventė, kurios metu paskelbti Nacionalinio vaikų piešinių konkurso „Mano šeimos gydytojas“ nugalėtojai. Valstybinės ligonių kasos įsteigtais prizais apdovanoti 12 savivaldybių nugalėtojai.

Šakių rajono savivaldybės piešinių konkurso prizininku vertinimo komisijos sprendimu vienbalsiai išrinkta Šakių rajono Griškabūdžio gimnazijos antros klasės mokinė Beata Baltrušaitytė (mokytoja Oresta Naumavičienė). Ji, kaip ir kiti nugalėtojai, gavo dovanų piešimo priemonių rinkinį ir kuprinę. Kauno teritorinės ligonių kasos specialiu prizu apdovanotas Šakių rajono Lekėčių mokyklos trečios klasės mokinys Martynas Dailidė (mokytoja Jūratė Puidienė).

Penkių teritorinių ligonių kasų pagrindinių prizų laimėtojų piešiniai virto atvirlaiškiais, kurie buvo pristatyti ir išdalyti renginyje. Mažieji dailininkai spalvingus atvirlaiškius dovanos savo artimiesiems, kviesdami pasitikrinti sveikatą, pasinaudoti prevencinėmis sveikatos programomis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.