Kitoks „Varpo“ mokyklos gimtadienis

varpas26
Nuotr. Iš įvairių miesto įstaigų moksleivių parsineštos detalės galiausiai virto didžiule dėlione „Mes tikrai mylim „Varpą“.

Praėjusį penktadienį Šakių „Varpo“ mokykla šventė savo 26-ąją gimtadienį. Jį pavadino tiesiog –„Kitoks gimtadienis“. O jis ir buvo kitoks.
 
Visą dieną mokykloje nevyko įprastos dalykinės pamokos, tad jau vien ši detalė mokiniams kėlė daug džiaugsmo. Pirmąją pamoką klasėse vedė buvę „Varpo“ mokiniai, tad esamiems varpiečiams buvo įdomu išgirsti prisiminimus apie tuometinį „Varpą“, pasmalsauti, kaip buvusiems moksleiviams sekasi dabar, kuo jie užsiima. Vėliau vyko šokio pamoka, per žaidimų pertrauką mokiniai buvo raginami žaisti smiginį, golfą ir kt.

Nors diena buvo lietinga ir šiek tiek koregavo kai kuriuos gimtadieninius sumanymus, ypač pasiteisino atvira pamoka „Jūs – mūsų draugai“. Jos metu visos klasės ėjo į miestą ir pagal perskaitytą legendą aplankė įstaigas, kuriose slėpėsi atskiros detalės, iš kurių gimė įspūdinga mokyklinė lenta. Pasak pavaduotojo Stanislovo Grušio, net sunku išvardinti visas moksleivių aplankytas įstaigas, bet nebuvo pamiršta biblioteka, „Nomedos“ kirpykla, Meno mokykla, laikraštis „Draugas“, savivaldybė (pradedant administracija, baigiant atskirais skyriais), Šakių priešgaisrinė ir gelbėjimo tarnyba bei kt. Nors iš miesto nešini detalėmis vaikai grįžo ir šlapi, ir pavargę, bet degančiomis akimis bei pakilia nuotaika. Juk gimtadienis! Tiek įspūdžių! Ne kiekvieną dieną su visa klase vaikštai po miestą ir įstaigose ieškai mokyklos dėlionės detalių.

Pasistengė ir moksleivių tėvai, dovanoję kitokį, iš tūkstančių bandelių pagamintą tortą.

Šventės kulminacija – „Aš tikrai myliu Varpą“ mokyklos aikštėje, kur net lyjant buvo sušoktas bendras mokyklos šokis ir sudainuota mokyklos daina.

O kodėl 26-asis gimtadienis kitoks? S. Grušys tikino, kad tiesiog norėjosi šventės visiems, o ne tik mokytojams ar atskiriems mokiniams. Tuo labiau, kad „Varpas“ nuolat pristatomas ne tik kaip besimokanti, bet ir dainuojanti, šokanti, vaidinanti mokykla, tad būtent į įvairias veiklas ir norėjo įtraukti mokyklos bendruomenę. Tiesiog kitoks, neįprastas ir geras mokyklos gimtadienis. Juk čia – „Varpas“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ko tikitės iš perrinkto šalies Prezidento?

klausimelis 05 28Vilma iš Šakių:

Be abejo, kad dalyvavau rinkimuose. Rezultatus žinau. Iš antrai kadencijai perrinkto šalies vadovo tikiuosi stabilumo. Gal mažiau reikėtų pyktis su kaimynais. Ne viskas Prezidento galiose, jei žmonės tikisi, kad jis pensijas gali pakelti. Visgi nemanau, kad čia daug kas pasikeis. Tas pats bus. Plauks pasroviui ir viskas. 

klausimelis 05 28 2

Alma iš Šakių:

Aš manau, kad Gitanas Nausėda priims svarbių sprendimų. Ypač reikia švietimo, sveikatos srityje. Iki šiol švietimo ministro neturime. Sveikatos srityje labai daug ko trūksta. Šitokios eilės patekti pas gydytojus. Čia taip tiek Šakiuose, tiek Kauno klinikose. Per tą laiką, kol prieini pas gydytoją, ir numirti galima. Dabartinis Prezidentas, manau, tinkamai atstovavo mūsų šaliai. O dėl santykių su Rusija sunku ką nors komentuoti.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.