Rugsėjo 1-osios skambutis į mokyklas sukvietė moksleivius

rugsejo 1 2
Vakar, Mokslo ir žinių dieną, prasidėjo nauji mokslo metai, į gatves vėl pažiro vaikai, o mokyklos prisipildė šurmulio. Pirmąkart mokyklos slenkstį rajone peržengė 243 pirmokėliai. (G. Martinaitienės nuotr.)

Vakar, Mokslo ir žinių dieną, prasidėjo nauji mokslo metai, į gatves vėl pažiro vaikai, o mokyklos prisipildė šurmulio. Pirmąkart mokyklos slenkstį rajone peržengė 243 pirmokėliai.

Kiekvieni nauji mokslo metai ženklina naują pradžią, atnešdami ir vienokius ar kitokius pokyčius. Šis rugsėjis pirmasis, kai rajone startavo naujas darinys – Panemunių mokykla-daugiafunkcis centras, kuriam priklausys Kriūkų, Plokščių ir Lekėčių skyriai, o jam vadovaus Lilija Liutvinienė. Pirmas sezonas, kai veiklą kaip vienas juridinis vienetas pradėjo ir jungtinis Šakių darželis, kurio vadovo pareigoms konkursas paskelbtas, jis turėtų įvykti lapkričio 22d. Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos bei Šakių „Žiburio“ gimnazijos mokslo metus pradėjo vedamos naujųjų vadovų Romualdo Vadlugos ir Roberto Sako. Tiesa, kaip jau esame skelbę ir anksčiau, jie liko ir Sintautų bei Kidulių mokyklų, kurioms vadovavo iki naujųjų pareigų, vadovai, tik ankstesnėse darbovietėse dirbs gerokai mažesniais darbo krūviais.

Nors iki šiol Slavikuose dar veikė mokykla, bet nuo šio rugsėjo čia lieka tik darželis, mat mokytoja pasirinko kitą ugdymo įstaigą, o žmogaus, norinčio dirbti vienoje jungtinėje klasėje, tiesiog nėra, tad Slavikų krašto pirmokai ir antrokai, kaip ir trečiokai bei ketvirtokai, bus vežiojami į „Varpo“ mokyklą Šakiuose. Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas svarsto, kad, ko gero, tai natūralus procesas, nes visame rajone mažėja mokinių, tačiau džiugina, kad Slavikuose išlieka darželis. Mažesni darželiai dar veikia ir Panoviuose bei Paluobiuose.

Rugsėjo 1-ąją mokyklos aikštėje susirinkusią „Varpo“ mokyklos bendruomenę sveikindamas mokyklos direktorius Mindaugas Venckūnas pasidžiaugė, kad pirmą kartą mokyklos duris pravėrė 101 pirmokas, mokykloje mokosi 795, o su slavikiečiais – 810 moksleivių,  juos ugdo 69 pedagoginiai darbuotojai. Direktorius pristatė ir naująsias pavaduotojas ugdymui Vilmą Frančiakienę ir Intą Sakienę, o visai bendruomenei linkėjo darbingų ir skatinančių tobulėti dienų.

Į gimnazijų bendruomenių narius kreipėsi ir naujieji Vinco Kudirkos bei „Žiburio“ gimnazijų vadovai. Štai „Žiburio“ direktorius R. Sakas ragino visus bendruomenės narius pažadinti atsakomybės jausmą – atsakingam darbui, mokymuisi ir tada gimnazija, sakė jis, bus dar šiuolaikiškesnė, tvaresnė ir galbūt pati šauniausia.

„Nebūkime silpni, nes silpni keršija, bet būkime laimingi, nes laimingi pamiršta, bet svarbiausia – būkime stiprūs, nes stiprūs atleidžia“, – linkėjo „Žiburio“ gimnazijos direktorius R. Sakas.

Šventiniuose mokyklų reginiuose dalyvavo ir bendruomenės narius sveikino dvasininkai, rajono valdžios atstovai, visiems linkėdami sėkmingų metų, drąsos būti lyderiais ir nepavargstant žengti mokslo ir pažinimo keliu.

Apie naujus mokslo metus kalbėdamas skyriaus vedėjas darkart pasidžiaugė, kad susiveržus diržus rajone kol kas nėra didžiulio pedagogų stygiaus, nors ir reikia matematikos, muzikos mokytojų, pagalbos specialisto, tačiau dar po kelerių metų, prognozuojama, kad pedagogų stygius taps išties rimta problema.

Kaip minėta, šį rugsėjį į rajono mokyklas atėjo 243 pirmokai, o paskutiniais duomenimis, rajone iš viso mokosi 2 tūkst. 737 mokiniai. Tikslus šiųmetinis mokinių skaičius paaiškės per rugsėjį.

 „Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate nekilnojamojo turto rinką rajone?

klausimelis 05 31Jurgis iš Šakių:

Nesidomiu šia tema. Neteko nei parduoti, nei pirkti jokio nekilnojamojo turto. Jei Šakiuose trūksta nuomojamų butų ar įsigyti namų, tai, manau, reikia statyti naujus namus. Nežinau, kodėl mažai žmonės statosi naujų būstų. Iš kitos pusės, žmonės išvažiuoja iš rajono į platesnius vandenis. 

klausimelis 05 31 2

Vita iš Naudžių:

Mūsų kaime yra tuščių ir butų, ir namų, ir sodybų. Keturbučiai seni likę, juose yra ir socialinių būstų, kiti butus nori parduoti brangiai. Žmonės nenori eiti gyventi į kaimą, nėra čia kas veikti. Nors dabar asfaltą iki kaimo padarė. Vienas keturbutis visai tuščias, norėjo net nugriauti. Manevrus neseniai jame kareiviai darė. Sodybos apžėlusios, tris visai nugriovė ir vietą greičiausiai dirbama žeme pavers. Tiesa, vieną sodybą neseniai nusipirko. Bet daug į ją investuoti jau reikia.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.