Dešimtokų rezultatai šiemet geresni

Neseniai paaiškėjo prieš mėnesį laikytų Pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo (PUPP), kuris vykdomas elektroniniu būdu mokyklose, rezultatai. Jame dalyvavo 257 bendrojo ugdymo mokyklų 10-os / gimnazijų II klasės mokiniai, įskaitant ir Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus dešimtokus. Šių metų pasiekimų vidurkis šiek tiek didesnis nei praėjusiais metais.

Tiek lietuvių kalbos ir literatūros, tiek matematikos PUPP nedalyvavo aštuoni mokiniai. Aštuonių moksleivių lietuvių kalbos ir literatūros žinios (pernai – 11) įvertintos nepatenkinamais pažymiais. Keturių balų kartelę įveikė 23 dešimtokai. Patenkinamą lygį (5–6 balai) pasiekė 102, pagrindinį lygį (7–8 balai) – 87, aukštesnįjį lygį (9–10 balų) – 37 moksleiviai. Bendras patikrą laikiusių dešimtokų vidutinis balas – 6,54 (pernai – 6,21).
 
Kaip ir kiekvienais metais, daugiausiai (net 89) lietuvių kalbos ir literatūros patikrą laikė Šakių „Žiburio“ gimnazijos antrokų. Bendras jų vidurkis – 7,21 balo. Tai aukščiausias vidutinis balas iš visų rajono bendrojo lavinimo mokyklų. Žemiausiu vidurkiu – 5,07 balo įvertintos Kidulių pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos ir literatūros patikrą laikiusių dešimtokų žinios.

Bendras matematikos PUPP vidutinis balas – 4,44 (pernai – 3,43). Net 98 moksleivių matematikos žinios buvo įvertintos nepatenkinamais pažymiais. Keturių balų kartelę įveikė 34  dešimtokai. Patenkinamą lygį (5–6 balai) pasiekė 77, pagrindinį lygį (7–8 balai) – 41, aukštesnįjį lygį (9–10 balų) – 7 moksleiviai. Aukščiausiu vidutiniu balu – 5,60 įvertintos Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivių žinios. Nedaug nuo jų šiemet atsiliko Kidulių pagrindinės mokyklos dešimtokai, kurių vidutinis balas – 5,57. Žemiausiu – 1,97 balo vidurkiu matematikos PUPP išlaikė Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus dešimtokai.

Dalyvavimas PUPP dešimtokams yra privalomas. Nuo 2024–2025 m. m. dešimtokams PUPP reikės gauti bent 4 balus iš 10. Nepasiekę šio žemiausio lygmens, mokiniai galės rinktis sustiprinti žinias ir perlaikyti PUPP dar tais pačiais mokslo metais arba kartoti 10-os / II gimnazijos klasės kursą savo mokykloje arba kitoje pasirinktoje ugdymo įstaigoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.