Vinco Kudirkos gimnazija jau pradėjo švęsti Vasario 16-ąją

Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos bendruomenė Lietuvos gimtadienį šiemet švenčia kitaip – šventės pradžią paskelbė parodos, kurioje eksponuojami kūrybiškų kolegų darbai ir laisvalaikio pomėgiai, atidarymu. D. Pavalkio nuotr.

Antradienį Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijoje pirmą kartą atidaryta jos darbuotojų laisvalaikio pomėgių paroda „Kūrybinga bendruomenė“. Čia galima pasigrožėti tobulais snaigių karpiniais, vis labiau populiarėjančiomis nertomis lėlėmis, medžio drožiniais ir netgi pamatyti Širvintos ir Vladislavovo (Kudirkos Naumiesčio) pašto atvirlaiškių kolekcijas. 

Sugrįžęs po darbų namo dažnas užsiima kokia nors mėgstama veikla, tačiau ne visada apie tai kalba ir dalinasi. Todėl, pasak Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Gitanos Jokimaitienės,  artėjančios šventės – Lietuvos gimtadienio proga buvo nuspręsta padaryti tokią dovaną – organizuoti parodą ir parodyti visiems bendruomenės nariams, kokias grožybes jie kuria.

Į kvietimą atsiliepė net 14 gimnazijos darbuotojų ir tikimasi, kad ši paroda taps tradicine ir kitais metais prie jos prisijungs ir likusi bendruomenės dalis, nes, G. Jokimaitienės teigimu, niekas kitas taip nesuartina žmonių, kaip kažkokia bendra veikla – tai parodė ir ši paroda.

Joje buvo galima pasigrožėti šiais mokslo metais kolektyvą papildžiusių sesių Vitos Samuitienės ir Gitos Piliutienės švenčių dekoracijomis, kuriomis puošiasi gimnazija, Dainos Klimienės nertais žaislais, Raimondos Barisevičiūtės riešinėmis, Rimanto Abromo fotografijomis, Sigitos Žaganevičienės kurtais pagoniškais rūbais, kuriuos demonstravo mokinės, Kęsto Budrevičiaus medžio darbais, kurie puošia ir mokyklos aplinką, bei kitų bendruomenės narių kūriniais. 

Tiek mokinius, tiek ir mokytojus sudomino Gražinos ir Petro Žemaičių hobis – rinkti istorinę medžiagą. Jie parodoje eksponuoja dalį surinktų atvirlaiškių iš Širvintos ir Vladislavovo (Kudirkos Naumiesčio) miestų paštų. Atidžiau pasižiūrėjus, galima pastebėti, kad yra tokių atvirlaiškių, ant kurių esantys pašto antspaudai rodo, kad jie buvo išsiųsti beveik prieš 200 metų.

Tiesa, bendruomenės narių laukė staigmena, kurią iki paskutinės minutės išlaikė mokytoja Meilutė Andriukaitienė, kuriai suteiktas Tradicinių amatų popieriaus karpinių meistrės vardas. Vis tik parodai ji pateikė ne savo karpinius, o pačios nertas rankines.

Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos direktorius Romualdas Vadluga su parodos atidarymu paskelbė Vasario 16-osios šventės pradžią ir pabrėžė, kad ji šiemet bus švenčiama kitaip nei įprastai – ne tik trumpu paminėjimu ir koncertu. Į šventę bendruomenė įsijungs iš anksto – visą ateinančią savaitę kiekviena klasė pamokas pradės Lietuvos himno giedojimu, vyks Vasario 16-ajai skirtas protmūšis, linksmosios krepšinio varžybos ir kiti renginiai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.