Vieninteliai Šakių rajone ir geriausi Lietuvoje

klase2Balandžio 18 dieną baigėsi ZOOMBOOK organizuotas konkursas ,,Spalvingiausia klasė“. Šiame konkurse dalyvavo 60 Lietuvos mokyklų, tarp kurių ir Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos 2A klasė, vadovaujama Aušros Gudiškienės. Tarp 19 konkurse dalyvavusių pradinių klasių, mūsiškiai be konkurencijos buvo išrinkti geriausiais.
 
Nuotr. Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos 2A klasės mokiniai „Spalvingiausios klasės“ konkurse buvo išrinkti geriausiais.
 
Konkurso tikslas - sukurti kuo įdomesnę ir spalvingesnę savo klasės fotoknygą, kurią vertino autoritetingi Lietuvos menininkai: iliustracijų autorė, dailininkė Ieva Babilaitė - Ibelhauptienė, dailininkas - grafikas Jokūbas Jacovskis ir knygų dailininkas Tomas Mrazauskas. Pagrindinis reikalavimas visiems dalyviams - atskleisti klasės dvasią, originalumą, kūrybiškumą ir išskirtinumą.

„Šiuo konkursu norėjome prisidėti prie moksleivių meninės saviraiškos skatinimo ne tik kasdienėje pamokinėje veikloje, bet ir po pamokų, suteikti galimybę atsiskleisti kūrybiškumui įvairiomis fotomeno priemonėmis, pateikti savą požiūrį į pamoką ir mokinio gyvenimo filosofiją, bei įamžinti nepakartojamas gyvenimo akimirkas su klasiokais“, − apie konkursą pasakojo ZOOMBOOK vadovas Artūras Karosas.

Pasak mokytojos A. Gudiškienės, improvizuoti ir kurti fotoknygą nebuvo sunku, nes dirbo ne tik ji, mokiniai, bet ir entuziastingos jų mamos, kurios ir pasiūlė šią originalią idėją - dalyvauti konkurse. „Antrokai gabūs ir pilni idėjų − jie iliustravo knygą savo piešiniais ir padūkusiomis, kaip ir jie patys, beždžionėlėmis, jomis todėl, kad visi vaikai yra gimę beždžionės metais. Mamos parodė dar didesnį kūrybiškumą, nes viena iš jų kūrė žodžius, kita pasiūlė įdomių idėjų, trečia fotografavo, dar kita sumaketavo knygą“, − visų kūrybišku darbu džiaugėsi antrokų mokytoja.

Fotoknygoje mokiniai yra spalvingiausi savo jausmais − jie ramūs, linksmi, susikaupę, užsispyrę, pavargę, nustebę, laimingi ir meilūs. Visi jų išgyvenimai, nuotaikos, emocijos atsispindi spalvotuose knygos puslapiuose.

„Atvirai pasakius, esu nustebęs. Labai skoninga, toli gražu ne kiekvienas profesionalus dailininkas iliustratorius šitaip padarytų“, − taip antrokų fotoknygą įvertino J. Jacovskis. Pagyrų negailėjo ir projekto vadovė Giedrė Mieliauskaitė. Pasak jos, vos tik paėmusi šakiečių knygą suprato, kad tarp 1-4 klasių atstovų, būtent ši klasė be konkurencijos turi laimėti konkursą.

Nugalėjusiai antrokų klasei ZOOMBOOK komanda padovanojo profesionalią klasės fotosesiją, kuri vyko gegužės 14 dieną ir kiekvienam antrokui po pačių sukurtą fotoknygą, mokytojai įteikė padėką už kūrybiškumą, fotografijų kompoziciją, sugebėjimą knygą iliustruoti faktais ir įdomiomis detalėmis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.