Leido komplektuoti klases išimties tvarka

moksleiviaiRajono savivaldybės taryba išimties tvarka leido komplektuoti kai kurias klases, esant mažesniam mokinių skaičiaus vidurkiui Kriūkų ir Paluobių pagrindinėse mokyklose, Sintautų pagrindinės mokyklos Beržynų pagrindinio ugdymo skyriuje, Žvirgždaičių progimnazijoje, Šakių „Varpo“ pagrindinės mokyklos Siesartėnų pagrindinio ugdymo skyriuje bei Šakių „Berželio“ mokykloje.
 
Tarybos sprendimu, 2013/2014 mokslo metais Kriūkų pagrindinei mokyklai suteiktas leidimas išimties tvarka komplektuoti 1 – 4 klases, kuriose mokosi 30 mokinių (4 komplektai), esant mažesniam mokinių skaičiaus vidurkiui (7,5 mokinio) pradinio ugdymo pakopoje nei nustatyta rajono savivaldybės sprendimu. Kaimo mokyklų pradinio ir pagrindinio ugdymo klasėse mokinių skaičiaus vidurkis privalo būti ne mažesnis nei 10. Mokyklos direktorė Lilija Liutvinienė pateikė priemonių planą ir garantavo, kad įstaiga išgyvens iš turimų mokinio krepšelio lėšų.

Išimtis padaryta ir Paluobių pagrindinei mokyklai. Čia 2013/2014 mokslo metais leista komplektuoti jungtinę 1 – 2 bei atskiras 3 ir 4 pagrindinio ugdymo klases ir 10 klasę, esant mažesniam mokinių skaičiaus vidurkiui pradinio ugdymo ir pagrindinio ugdymo II-oje pakopoje nei nustatyta rajono savivaldybės tarybos sprendimu. Paluobių pagrindinėje mokykloje šiandien mokosi 83 mokiniai. 1 – 4 klasėse yra 29 pradinukai (3 komplektai, kurių vidurkis 9,7 mokinio). 9 klasės mokykloje nėra. 10 klasėje mokosi tik 6 mokiniai. Be to, mokykloje sumažėjus pradinių klasių komplektų, iš darbo atleista viena pradinių klasių mokytoja. Paluobių pagrindinės mokyklos vadovas Algirdas Buragas negali pateikti garantinio rašto dėl mokinio krepšelio lėšų pakankamumo, nes nėra aiški situacija ir Švietimo ir mokslo ministerijos pozicija dėl mokinio krepšelio lėšų perskirstymo sumažėjus mokinių skaičiui. Jei mokinio krepšelio lėšos perskirstytos nebus (t.y. neprireiks sugrąžinti Švietimo ir mokslo ministerijai)Paluobių pagrindinei mokyklai pinigų užteks.

Rajono savivaldybės taryba leido Sintautų pagrindinės mokyklos Beržynų pagrindinio ugdymo skyriuje 2013/2014 mokslo metais komplektuoti jungtines 1 – 3, 2 – 4, 5 – 6 ir 7 – 8 klases, esant mažesniam mokinių skaičiaus vidurkiui pradinio ugdymo ir pagrindinio ugdymo I – oje pakopoje nei nustatyta rajono savivaldybės tarybos sprendimu. Beržynų skyriuje šiemet mokosi 35 mokiniai: 1 – 4 klasėse – 17 mokinių (2 komplektai, kurių vidurkis 8,5 mokinio), 5 – 8 klasėse – 18 mokinių (2 komplektai, kurių vidurkis 9 mokiniai). Sintautų pagrindinės mokyklos direktorius Vytautas Strolys negali pateikti garantinio rašto dėl mokinio krepšelio lėšų pakankamumo, leidžiant išimties tvarka komplektuoti klases Beržynų skyriuje, kadangi mokykla nuostolinga jau keletą metų iš eilės. Šiemet čia prognozuojamas apie 100 tūkst. litų stygius.

Žvirgždaičių progimnazijai taip pat suteiktas leidimas 2013/2014 mokslo metais komplektuoti 5 – 8 klases, esant mažesniam mokinių skaičiaus vidurkiui pagrindinio ugdymo I - oje pakopoje nei nustatyta rajono savivaldybės tarybos sprendimu. Žvirgždaičių progimnazijoje mokosi 57 mokiniai: 5 – 8 klasėse – 35 mokiniai (4 komplektai, kurių vidurkis 8,75 mokinio). Mokyklai turimų mokinio krepšelio lėšų užtenka.

Išimties tvarka 2013/2014 mokslo metais leista komplektuoti 5 – 8 klases, esant mažesniam mokinių skaičiaus vidurkiui pagrindinio ugdymo I – oje pakopoje nei nustatyta rajono savivaldybės tarybos sprendimu, ir Šakių „Varpo“ pagrindinės mokyklos Siesartėnų pagrindinio ugdymo skyriuje. Siesartėnų skyriuje mokosi 44 mokiniai: 5 – 8 klasėse – 15 mokinių (2 komplektai, kurių vidurkis 7,5 mokinio). Šakių „Varpo“ pagrindinės mokyklos direktorius Vitas Daniliauskas negali pateikti garantinio rašto dėl lėšų pakankamumo leidus komplektuoti klases, nes yra numatomas maždaug 200 tūkst. litų trūkumas. Kartu nėra aiški ir Švietimo ir mokslo ministerijos pozicija dėl mokinio krepšelio lėšų perskirstymo sumažėjus mokinių skaičiui.

Rajono savivaldybės taryba leido Šakių „Berželio“ mokyklai 2013/2014 mokslo metais komplektuoti jungtinę lavinamąją klasę specialiųjų poreikių mokiniams, esant mažesniam mokinių skaičiui nei nustatyta rajono savivaldybės sprendimu, kuriame nurodyta, kad specialiųjų poreikių klasėje turi mokytis nuo 4 iki 6 mokinių. Šiemet Šakių „Berželio“ mokykloje mokosi 3 specialiųjų poreikių mokiniai, turintys kompleksinių sutrikimų. Mokyklai turimų mokinio krepšelio lėšų užtenka.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.