Mokytojų diena – sutrumpintos pamokos, Padėkos raštai ir „Bassarco“ koncertas

mokytoju dienaAsta GVILDIENĖ
 
Spalio 4 dieną, Mokytojų dienos išvakarėse, Šakių kultūros centre buvo tradiciškai pagerbti rajono švietimo įstaigų pedagogai. Praėjusiais metais korespondentams spaudoje pašmaikštavus apie tonomis įteikiamus Padėkos raštus, šiemet buvo apdovanota viso labo 61 mokytojas. Mero Juozo Bertašiaus teigimu, kadangi rajono mokyklose dirba apie 500 pedagogų, tai šis skaičius tikrai labai nedidelis.
 
Nuotr. Rajono mokytojai pagerbti Padėkos raštais ir styginių kvarteto „Bassarco“ koncertu.
 
Ir rajono mokyklose, ir Šakių kultūros centre susirinkusiems mokytojams iš mokinių lūpų liejosi nuoširdūs padėkos žodžiai, buvo dovanojamos gėlės, teikiami Padėkos raštai. Šiemet jais apdovanotas 61 švietimo įstaigų pedagogas. Profesinės šventės proga rajono meras linkėjo jiems vilties ir tikėjimo, kuriant mūsų visų ateitį – mokant, auklėjant ir į savarankišką gyvenimą išleidžiant mūsų vaikus. Jis su vicemerės Rimos Rauktienės, kuri ne kartą prasitarė, kad nors jos sūnus jau užaugo ir čia nesimoko, tačiau ji vis tiek labai myli mokyklą, pagalba įteikė 30 Padėkos raštų šiais metais labiausiai nusipelniusiems rajono švietimo įstaigų mokytojams, vadovams ir jų pavaduotojams.

Jau tapo tradicija, kad pedagogus Mokytojų dienos proga pasveikina ir Seimo narys Mindaugas Bastys. Šie metai taip pat ne išimtis. Sveikindamas mokytojus, jis pabrėžė ne tik jų darbo svarbą, bet ir gerbūvį, kurį turėtų užtikrinti padorūs atlyginimai. „Kadangi meras yra žemaitis, jis kasmet linkęs įteikti daug Padėkos raštų, o aš, užaugęs Zanavykijoje, tai apdovanosiu tik du pedagogus“, - juokavo Seimo narys. Linkėdamas akmens stiprybės, Temidės teisingumo ir begalinės šilumos ugdant jaunąją kartą, jis Padėkos raštus įteikė Kidulių pagrindinės mokyklos direktorei Nijolei Ūsienei už mokyklos bendruomenės sutelkimą bendram darbui ir Slavikų pagrindinės mokyklos direktoriui Juozui Rakickui už mokyklai paaukotą laiką, energiją ir save patį.

Be abejo, be sveikinimų ir Padėkos raštų teikimų  neapsiėjo ir Švietimo bei sporto skyriaus specialistai. Skyriaus vedėja Vyda Pranckevičienė į šventę susirinkusiems pedagogams perskaitė LR Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkės Audronės Pitrėnienės sveikinimą ir įteikė 22 skyriaus bei septynis Švietimo ir mokslo miniterijos Padėkos raštus. Tarp jų ir ilgametei Švietimo ir sporto skyriaus vyriausiajai specialistei Sofijai Liudžiuvienei, neseniai atšventusiai savo asmeninį jubiliejų. Taip buvo švenčiama Mokytojų diena, kurios proga dideliam mokinių džiaugsmui buvo sutrumpintos pamokos, o mokytojai turėjo galimybę pasiklausyti vienintelės tokios sudėties visoje Lietuvoje styginių kvarteto „Bassarco“ koncerto, kuris atliko XX a. gerai žinomų kino filmų muziką. Šventė baigėsi simboline mero dovana - taure šampano ir saldumynais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.