Pasienyje automobilių eilės nemažėja

Rusijos pareigūnai nuo praėjusios savaitės toliau riboja automobilių su lietuviškais numeriais įvažiavimą į Kaliningrado sritį.
 
Iš jos grįžtantys vairuotojai Lietuvos pasieniečiams pasakoja apie valandų valandas trunkančias patikrinimo procedūras. Kaimyninės šalies atstovai tokį savo darbą teisina problemomis dėl naujos stringančios muitininkų informacinės sistemos. Valstybės sienos apsaugos tarnybos lapkričio 23 dienos duomenimis, padėtis pasienyje su Rusija veikiančiuose kontrolės punktuose tebebuvo sudėtinga. Rusijos pareigūnai, penktadienio vakarą smarkiai pristabdę automobilių su lietuviškais numeriais įvažiavimą į Kaliningrado sritį, ir toliau įsileidžia vos vieną kitą  automobilį. Šakių rajono teritorijoje esančiame Ramoniškių punkte nuo vidurnakčio iš šeštadienio į sekmadienį iki sekmadienio 8 val. ryto neišvažiavo nė viena mašina su lietuviškais numeriais. Prieš vidurnaktį iš Lietuvos išvažiavę du automobiliai sekmadienį ryte tebelaukė kaimyniniame Pograničnij punkte. Kybartų kontrolės punkte per pusę paros  į Kaliningrado sritį teįvažiavo 5 automobiliai su lietuviškais numeriais, kai anksčiau per valandą čia įvažiuodavo iki 20 mašinų. Šiuo metu automobilių su Rusijos numeriais per Kybartus išvyksta bene 10 kartų daugiau nei su Lietuvos. Dauguma į Kybartų punktą atvykusių lietuvių, palaukę 3 – 4 valandas, apsisuka ir grįžta namo. Panemunės kontrolės punkte per valandą Rusijos pareigūnai į savo šalį leidžia įvažiuoti vidutiniškai vienam automobiliui su lietuviškais numeriais. Anksčiau per valandą čia Rusija įsileisdavo daugiau kaip 10 tokių automobilių. Iš Rusijos parvažiuojantys automobilių su lietuviškais numeriais vairuotojai Lietuvos pasieniečiams pasakojo, kad kaimyninėje šalyje buvo tikrinami ir laukė po 10 valandų. Lietuvos pasieniečiams kolegos Kaliningrado srityje ir toliau nurodo tą pačią tokios situacijos priežastį – esą yra problemų muitinės kompiuterinėse sistemose, diegiamos naujos jos programos, pareigūnai mokosi jomis dirbti.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.