Atlygins už vertingą informaciją

Dar pernai birželio mėnesį įsigaliojo vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio patvirtinta atlyginimo asmenims, suteikusiems vertingos informacijos apie nusikalstamas veikas ekonomikai, verslo tvarkai ar finansų sistemai, korupcinio pobūdžio nusikaltimus, tvarka.

Kaip informavo Šakių rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio pareigūnė Aušra Mockevičiūtė, šiais metais gyventojai vėl skatinami teikti institucijoms vertingą informaciją, už kurią bus finansiškai atlyginta (nuo metų pradžios iki dabar Lietuvoje už vertingą informaciją jau išmokėta 500 eurų).
 
Nemenkos vienkartinės piniginės išmokos žadamos už suteiktą vertingą informaciją policijai, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT) ir Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT). Atsilyginti asmenims už suteiktą vertingą informaciją apie nusikalstamas veikas galimybė buvo numatyta ir anksčiau, tačiau tik formaliai. Dar pernai Vyriausybė panaikino buvusią atlyginimo už suteiktą vertingą informaciją tvarką, nes nutarė supaprastinti procedūras ir skyrė tikslines lėšas teisėsaugos institucijoms, kurioms ir buvo pavesta parengti naujas skatinimo taisykles asmenims, teikiantiems vertingos informacijos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.