Pasinaudojo svetima banko kortele

Šakių rajono apylinkės teismas birželio 14 d. baudžiamuoju įsakymu vieną rajono gyventoją nuteisė už tai, kad neteisėtai panaudojo kito asmens vardu išduotą banko kortelę – išgrynino ir pasisavino 100 eurų.

Praeitų metų gruodžio 30 d. vakarą kaltinamasis M. S. (29 m.) nuvyko pas savo pažįstamą į Gelgaudiškį, kur sutiko nukentėjusiąją S. N. Visa kompanija važiavo į Kudirkos Naumiestį švęsti, naktį sugrįžo pas nukentėjusiąją į namus, o paryčiais visi nuėjo pas dar vieną pažįstamą gelgaudiškietę. Čia kompanija ir sugalvojo, kad reikia išgerti. Grynųjų pinigų niekas neturėjo, todėl nukentėjusioji S. N. padavė M. S. savo banko mokėjimo kortelę, padiktavo PIN kodą ir paprašė, kad nupirktų valgyti ir alaus pakuotę. Teisme kaltinamasis teigė, kad ėjo į netoli esančią parduotuvę, o sugrįžęs su pirkiniais grąžino kortelę nukentėjusiajai. Po kurio laiko ji kaltinamojo paprašė parnešti rūkalų, todėl M. S. dar kartą nuėjo į tą pačią parduotuvę, nupirko cigarečių. Tuomet jis ir išgrynino 100 eurų iš S. N. sąskaitos ir grįžęs su pirkiniais atidavė nukentėjusiajai kortelę. Apie tai, kad nuėmė 100 eurų panaudodamas jos banko kortelę, jai nieko nesakė. Grįžęs iš karto paskambino savo broliui, nes buvo Naujųjų metų išvakarės, ir išėjo.
 
Nukentėjusioji teisme sakė, kad kaltinamąjį M.S. tą vakarą matė pirmą kartą. Moteris ryte atsikėlusi norėjo dar išgerti, bet buvo neišsiblaiviusi, tai pati eiti į parduotuvę nenorėjo, buvo gėda. Kaip davė banko kortelę M. S., tai yra, ar jis prašė, ar jam pasiūlė, nepamena. Dėl nupirkto alaus kiekio jokių problemų, nesutarimų nebuvo. S. N. teigė, kad jokios kalbos apie pinigų išgryninimą ir paskolinimą su M. S. nebuvo. Bet kai davė savo banko kortelę antrą kartą, neleido M.S. apsirengti striukės ir paėmė jo pasą, nes bijojo, kad jis gali pabėgti su banko kortele. Pasak nukentėjusiosios, antrą kartą parduotuvėje kaltinamasis užtruko ilgiau, gal 15 minučių. Tai jai sukėlė įtarimą, kad jis galimai išsigrynino pinigų. Jam išėjus į parduotuvę, ji mobiliuoju telefonu prisijungusi prie interneto ir patikrinusi savo banko sąskaitą, bet kad pinigai nuimti, nematė. Kitą dieną savo sąskaitoje pastebėjo, kad nėra 100 eurų. Matė, kad tą dieną buvo išleista daugiau pinigų įvairiomis sumomis, supranta, kad tai M. S. pirko prekių, kurių ji prašė. Dėl šių pirkinių jokių pretenzijų jam neturi.

2016 m. sausio 7 d. nukentėjusioji S. N. policijai pranešė, kad 2015 m. gruodžio 31 d. kaltinamajam M.S. davė savo banko kortelę, pasakė PIN kodą ir paprašė, kad jis nupirktų prekių, o kitą dieną savo  sąskaitoje pasigedo 100 eurų sumos.

Kaltinamojo atsakomybę lengvinančiomis aplinkybėmis teismas laiko tai, kad jis prisipažino padaręs nusikaltimą ir nuoširdžiai gailisi bei tai, kad savo noru atlygino žalą; sunkinančia aplinkybe laikoma, kad nusikaltimą įvykdė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Teismas M. S. pripažino kaltu padarius nusikaltimą ir skyrė 60 parų areštą. Bausmę sumažinus vienu trečdaliu, jam teks areštinėje praleisti 40 parų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.