Už apvogtą parduotuvę – bausmė

Šakietis M. R. teisiamas už parduotuvės apiplėšimą, nors dėl girtumo neprisimena visų įvykio aplinkybių. Jam teks atlyginti pusseptinto šimto eurų žalą.

Šių metų liepos 20 d. apie 1 val. nakties M. R. Šakių mieste tyčia akmeniu išdaužė vienos parduotuvės langą. Jis teigė, kad buvo labai girtas: ką padarė, atsimena, bet negali paaiškinti, kodėl. Jis teismui sakė, kad gyvena kitapus kelio priešais minėtą parduotuvę ir eidamas namo pro šią parduotuvę pasuko per perėją, po kojom pasipainiojo akmuo, tad jį ir paleidęs į langą. Pamena, kad jam patekti į vidų trukdė manekenai, todėl juos išmetė, nurengė nuo jų drabužių pavyzdžius. Pamena, kad ėjo į antrą parduotuvės aukštą, paėmė daug rankinių, kiek – nepamena. Nepamena ir to, kiek laiko buvo parduotuvėje. Jam atrodė, kad buvo trumpai, daiktus paėmė greitai. Lįsdamas pro išdaužtus langus keliose vietose smarkiai susipjaustė kairiąją ranką. Kaip jam atrodo, į parduotuvę buvo įlindęs kokius du kartus, bet tiksliai nepamena. Rankines ir daiktus nešė į namus, kur, pasak M. R., juos padėjo po lova, teismui sakė, kad pats daiktų nepardavinėjo.
 
Parduotuvės savininkė pasakojo, kad gavo pranešimą, jog apiplėšta jos parduotuvė ir atvykusi į ją pastebėjo, kad išdaužtas parduotuvės vitrinos stiklas bei pagalbinių patalpų lango stiklas. Anot savininkės, prie išdaužtos parduotuvės vitrinos visur mėtėsi nurengti manekenai, ant kurių pastebėjo dėmes, panašias į kraujo. Ji taip pat rado suplėšytą suknelę, kuri buvo ant manekeno. Kaip teismui parodė nukentėjusioji parduotuvės savininkė, iš parduotuvės buvo pavogtos septynios rankinės, dveji vyriški šortai, dveji vyriški marškinėliai, dvi suknelės – nukentėjusiajai dėl sugadinto turto ir pagrobtų daiktų padaryta 465,25 eurų turtinė žala.

Teismas kaltinamojo M. R. atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažino tai, kad jis prisipažino įvykdęs nusikaltimus ir nuoširdžiai gailisi, sunkinančia aplinkybe – kad nusikaltimus padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Šakių rajono apylinkės teismas rugsėjo 28 d. nuosprendžiu M. R. pripažino kaltu padarius nusikaltimus ir skyrė vienerių metų laisvės apribojimo bausmę. Paskirtą bausmę teismas sumažino vienu trečdaliu ir skyrė galutinę aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmę, uždraudžiant įsigyti ir vartoti alkoholinius gėrimus, įpareigojant laisvės apribojimo laikotarpiu nuo 22 val. iki 6 val. būti namuose, per aštuonis mėnesius atlyginti nusikaltimo metu padarytą 655,06 eurų turtinę žalą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.