Atvirų durų diena Marijampolės policijoje

Septyni Šakių jaunieji policijos rėmėjai, kurie planuoja ateityje tapti policijos pareigūnais, dalyvavo Marijampolės apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK) vykusiame atvirų durų dienos renginyje.

Renginį pradėjęs Marijampolės apskrities VPK viršininko pavaduotojas Harimantas Poškevičius, šiuo metu einantis viršininko pareigas, susirinkusiems jaunuoliams, prieš renkantis policininko profesiją, siūlė gerai pagalvoti, ar jie yra tinkami dirbti policijoje, ar jie taip įsivaizduoja savo darbą, ar supranta, jog reikės dirbti daug ir kartais „iš idėjos“, jog neuždirbs milijonų ir bus tokių situacijų, kur reikės greitai priimti sprendimus, kurių nėra parašyta jokiuose instrukcijose.
 
Šakiečiai taip pat klausėsi Lietuvos policijos mokyklos ir Mykolo Romerio universiteto studentų pasakojimų apie stojimo, mokymosi galimybes ir sąlygas universitetuose, ypač patiko – apie naujokų krikštynas. Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ atstovas Andrius Šakarvis, Lietuvos Kriminalinės policijos biuro Kriminalinės žvalgybos mokymo centro atstovas M. Dorelis, pristatydami savo atstovaujamas tarnybas, pabrėžė, jog, norint tapti policijos pareigūnu, yra svarbus ne tik fizinis pasirengimas – žmogus turi būti psichologiškai stiprus, turi pasižymėti loginiu mąstymu, būti išsilavinęs, atsakingas.

„Nuo atliktų tyrimų ir ekspertizių dažnai priklauso žmonių likimai, todėl kiekvienas kriminalistų darbas turi būti atliekamas itin kruopščiai“, – susirinkusiems moksleiviams aiškino Marijampolės apskrities VPK Kriminalistinių tyrimų skyriaus viršininkas Alvydas Kerevičius.

Renginio pabaigoje Lietuvos kelių policijos tarnybos Specialiosios paskirties skyriaus patruliai mokiniams parodė šiuolaikišką policijos automobilį, atsakė į klausimus.

Šakių jaunieji policijos rėmėjai pasakojo, jog jiems labiausiai patiko pasakojimas apie „Aro“ kovotojų tarnybą, o pareigūnų pasakojimai apie sunkią policininko profesiją tikrai nesumažino ryžto papildyti policininkų gretas.

„Esu dar labiau užtikrinta, kad noriu tapti pareigūne. Tikrai labai stengsiuosi mokytis ir ruošiuosi jau dabar, nes žinau, kad tai vienintelis darbas, kurį dirbsiu su malonumu“, – įspūdžiais dalijosi Lukšių V. Grybo gimnazijos moksleivė Karolina.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.