Vykdė saugaus elgesio prie vandens ir vandenyje prevenciją

prevencija maudyklos
Šakių bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė kartu su jaunosiomis policijos rėmėjomis prie Šakių rajono maudyklų priminė, kaip reikia saugiai elgtis vandenyje ir prie vandens. D. Pavalkio nuotr.

Deimantė BAKAITYTĖ

Šakių rajono policijos komisariatas dar birželio mėnesį pradėjo vykdyti įvairias prevencines priemones, kuriomis siekta skatinti atsakingą piliečių požiūrį į savo ir aplinkinių saugumo užtikrinimą prie vandens telkinių. Rugpjūčio šeštą dieną Šakių bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė kartu su jaunosiomis policijos rėmėjomis Emilija ir Gabija bei žiniasklaidos atstovais vyko į Šakių rajono maudymosi vietas.

Stebėti, kaip paisoma draudžiamųjų, įspėjamųjų ženklų, laikomasi saugaus elgesio vandenyje ir prie vandens telkinių reikalavimų, ar nepažeidžiamos kelių eismo taisyklės, Šakių bendruomenės pareigūnė kartu su jaunosiomis policijos rėmėjomis pasirinko Šakių miesto ežero, Valiulių tvenkinio bei Nemuno prie Plokščių ir Gelgaudiškio pakrančių maudyklas. Buvo bendraujama su gyventojais ir primenama jiems, jog negalima maudytis apsvaigus nuo psichotropinių medžiagų ir lipti į vandenį tamsiuoju paros metu, draudžiama vaikus iki 14 metų palikti be priežiūros, privaloma pasirūpinti asmeniniais daiktais, o pailsėjus svarbu susirinkti šiukšles.

Anot Gelgaudiškio seniūno Vinco Dabravolskio, žmonės tampa vis sąmoningesni ir atsakingesni, bet bene kiekvieną savaitgalį pasitaiko poilsiautojų, kurie pašventę nesusitvarko, ir kaimynams palieka nemalonių staigmenų. Praeitą savaitgalį teko išvežti net tris maišus šiukšlių iš Gelgaudiškyje esančios poilsiavietės, prie Nemuno. Iš paliktos netvarkos buvo galima suprasti, kad žmonės ne vien paliko šiukšles, bet padarė dar vieną administracinį nusižengimą – viešoje vietoje vartojo alkoholinius gėrimus. V. Dabravolskis teigia, kad viskas priklauso nuo asmeninės žmonių kultūros, kaip jie elgiasi namuose, taip elgiasi ir viešose vietose.

„Būna ir visokių žvejų. Vieni žvejai, kurie žvejoja panemunėje, susirenka šiukšles, o kitų mėtosi ir nuo kabliukų, nuo sliekų dėžutės“, – apie dažnai pasitaikančius neatsakingo žmonių elgesio padarinius pasakoja seniūnas.

Tarp didelio būrio poilsiaujančių lietuvių prie Valiulių tvenkinio sutikome ir vokiečių porą, kurie tris savaites savo kemperiu keliavo po įvairias Europos šalis. Jų nuomone, Baltijos šalyse jaučiasi netgi saugiau, nes čia mažiau Covid–19 viruso atvejų. Keliautojai pasakojo, kad apie Šakius perskaitė vieno vokiečio keliautojo tinklaraštyje, todėl ir nusprendė užsukti prie šio tvenkinio. Turistai Lietuvoje praleido jau tris dienas ir nežinojo, kada važiuos atgal, nes mūsų šalis jiems labai patinka.

Pareigūnai ragina gyventojus prie vandens telkinių elgtis atsakingai, laisvalaikį leisti saugiai, nepažeisti viešosios tvarkos taisyklių. Vykdomais visuomenės šviečiamaisiais reidais pirmiausia norima ne nubausti, o perspėti žmones elgtis atsakingai, saugoti save ir kitus. Anot Šakių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkės Ingridos Pranskaitienės, per visą laiką, kol buvo vykdomos 34 prevencinės priemonės, Šakių rajone prie vandens telkinių pažeidimų nenustatyta. Tokio pobūdžio prevencinės priemonės bus vykdomos visoje šalyje iki rugsėjo mėnesio.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.