Mieste kilo nemažai chaoso dėl į eismo įvykį patekusio senjoro

avarija senjoras
Ketvirtadienio popietę 86-erių senjoras Šakių centru važiavo su nuleista automobilio padanga tol, kol, nesuvaldęs transporto priemonės, atsitrenkė į gatvės bortelį. D. Pavalkio nuotr.

Ketvirtadienio popietę Šakių miesto pagrindinėje gatvėje buvo sujudimas, sukviestos gausios tarnybų pajėgos. Incidentas kilo dėl to, jog garbaus amžiaus vairuotojas nesuvaldė automobilio, atsitrenkė į šaligatvio bortelį, bet niekas nenukentėjo.
 
Ketvirtadienį 14. 35 val. ugniagesiams gelbėtojams buvo pranešta, kad Šakiuose, V. Kudirkos g., prie „Varlės“ parduotuvės, dega lengvasis automobilis „Ford“. Atvykę į vietą gelbėtojai pamatė, jog automobiliui „Ford Fiesta“ sprogusi padanga, iš po variklio dangčio veržiasi dūmai. Tačiau gaisro nebuvo – buvo užkaitęs lengvojo automobilio variklis, garavo aušinimo skystis. Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Rolandas Pavalkis sako, kad sunku pasakyti, kaip įvyko incidentas, bet liudininkai pasakojo, kad žmogus jau kurį laiką važiavo su nuleista padanga. Ko gero, dėl to nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė į bordiūrą, tada sustojo. Dar prieš tai automobilis kliudė kelio ženklą. Gelbėtojai išsikvietė policijos ekipažą, nes su senjoru nėjo susikalbėti. Pats automobilio vairuotojas (gim. 1935 m.) per įvykį nenukentėjo, buvo blaivus. Liudininkai sako, jog senjorui buvo sutrikusi sveikata, jis sunkiai kalbėjo. Medikų pagalbos vyras atsisakė. Į įvykį atskubėjo du gaisriniai automobiliai, Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektoriai ir policija. Ugniagesiai senjorui pakeitė ir sprogusią padangą.

Policija dėl šio incidento jokio tyrimo nepradėjo, vairuotojo nebaudė, bet suteikė socialinę pagalbą – parvežė senjorą namo. Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius sako, jog tokių atvejų, kada atsitinka įvykiai su garbaus amžiaus vairuotojais, policija atskirai nefiksuoja ir statistikos neveda, o vertinti negali, nes tai jau medikų kompetencija.

Lietuvos kelių policijos tarnybos statistika rodo, kad patys vyriausi vairuotojai per metus sukelia palyginti nedaug eismo įvykių, per kuriuos nukenčia žmonės. Vyresni nei 61-erių žmonės per metus sukelia mažiau traumuojančių eismo įvykių nei 21-30 metų amžiaus vairuotojai.

VĮ Regitra duomenys rodo, kad vyriausių ir pačių jauniausių vairuotojo pažymėjimą turinčių žmonių skaičius skiriasi nedaug (1,6 ir 1,8 proc.). Žinoma, galima spėti, kad 18-20 metų amžiaus jaunimas kasmet nuvažiuoja žymiai daugiau, statistiškai būtent jaunesni vairuotojai sukelia keliskart daugiau avarijų nei vyresnio amžiaus vairuotojai. Ši tendencija matoma ir kitose amžiaus grupėse. Pavyzdžiui, 70-79 metų vairuotojų yra tris kartus mažiau nei 20-29 metų vairuotojų, tačiau jie sukelia 4–5 kartus mažiau traumuojančių avarijų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.