Teisiamųjų suolas laukia ir prostitucijos paslaugomis norėjusio pasinaudoti šakiečio

Prokuratūra praneša, kad į teisiamųjų suolą sės iš jaunų merginų prostitucijos bandžiusi pelnytis skuodiškė ir šias paslaugas pirkti norėjęs šakietis.

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai, baigę tyrimą kaltinamuoju aktu, teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 36-erių metų Skuodo rajono gyventoja ir 62-ejų metų Šakiuose gyvenantis vyras kaltinami prekyba žmonėmis ir pelnymusi iš kito asmens prostitucijos. Moteriai kaltinimai taip pat pareikšti ir dėl vaiko pardavimo prostitucijai (Baudžiamojo kodekso 157 straipsnio 1 dalis).
 
Kaip skelbiama prokuratūros pranešime, ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Tyrimo duomenimis, Skuodo rajone gyvenanti moteris galimai verbavo jaunas merginas prostitucijai. Manoma, kad merginų seksualinėms paslaugoms teikti moteris ieškojo antrojo šios bylos kaltinamojo prašymu. Įtariama, kad ji, pasinaudojusi trijų merginų pažeidžiamumu dėl jų jauno amžiaus bei sunkios materialinės padėties, siūlė joms užsidirbti teikiant minėtas paslaugas. Turimais duomenimis, kaltinamoji nukentėjusioms, iš kurių viena tuo metu buvo nepilnametė, žadėjo suderinti susitikimus su jos pažįstamu vyru bei nuvežti jas į reikiamą vietą.

Skuodo rajono gyventoja prisipažino padariusi baudžiamojo įstatymo numatytą veiką. Antrasis bylos kaltinamasis kaltės nepripažino.

Už vaiko verbavimą prostitucijai LR baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 3-ejų iki 12 metų, už prekybą žmonėmis – nuo 2-ejų iki 10 metų nelaisvės, už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos – baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki 4-erių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.