Būti ugniagesiu gelbėtoju – kilnu ir prasminga

ugniagesiai florijono diena
Gegužės 4-oji – ugniagesių globėjo Šv. Florijono diena – šiemet iškilmingai paminėta Kaune. Ši šventė nepriklausomoje Lietuvoje jau švenčiama 30 metų. Į ją suvažiavo ugniagesiai gelbėtojai ir kiti valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, darbuotojai ir šios tarnybos veteranai iš visos Lietuvos. Profesinės šventės proga garbingi apdovanojimai ir padėkos skirti ir mūsų rajono ugniagesiams gelbėtojams.

Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje už ugniagesius gelbėtojus ir jų šeimas buvo aukojamos šv. Mišios. Kreipdamasis į susirinkusius Kauno įgulos kapelionas Tomas Karklys padėkojo visiems, pasirinkusiems šį kelią, už tai, kad ugniagesiai sąžiningai atlieka pareigą savo krašto žmonėms.

Po šv. Mišių šventė persikėlė į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį. Ugniagesiai gelbėtojai į jį atžygiavo su Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų orkestru.

Į šventę atvykusi vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kalbėjo, kad Lietuvos žmonės ugniagesiais gelbėtojais besąlygiškai pasitiki, o jų profesionalumą vykdant tarptautines gelbėjimo operacijas jau įvertino partneriai Europoje bei pasaulyje.

Ugniagesiams gelbėtojams, priešgaisrinės priežiūros, civilinės saugos pareigūnams, administracijos darbuotojams už nuoširdų ir pasiaukojantį darbą padėkojo ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius.

„Tikrai turime kuo pasidžiaugti: mažėja gaisrų skaičius, kasmet išgelbstima vis daugiau gyvybių, bendromis pastangomis ugdomi gyventojų saugaus gyvenimo įgūdžiai, gerėja socialinis dialogas ir auga bendruomenės pasitikėjimas savo institucija“, – kalbėjo jis.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiais metais šalies ugniagesiai gelbėtojai užgesino per 2 tūkst. 600 gaisrų, atliko 4 tūkst. gelbėjimo darbų, gaisrų ir gelbėjimo darbų metu išgelbėjo 159 žmones.

Iškilmingos ceremonijos metu prisiekė tarnybą pradedantys ugniagesiai gelbėtojai. Tądien garbingi apdovanojimai ir padėkos buvo skirti daugeliui šalies pareigūnų.

Profesinės šventės proga nebus pamiršti ir mūsų rajono ugniagesiai – už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą ugniagesių globėjo Šv. Florijono dienos proga pasižymėjimo ženklu „Už garbingą tarnybą“, žyminčiu 25-erius tarnybos metus, bus apdovanoti šie mūsų rajono pareigūnai: Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) vyriausiasis specialistas Rolandas Pavalkis, Šakių PGT budinčios pamainos vadai Arvydas Vyšneveckas bei Giedrius Murauskas, Šakių PGT budinčios pamainos vyresnysis ugniagesys gelbėtojas Rolandas Adomaitis, Šakių PGT budinčios pamainos skyrininkas Regimantas Bakas bei Šakių PGT budinčios pamainos vyresnysis gelbėtojas Raimondas Stankaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.