Kriminalai (2012-08-24)

Pavogė du butelius alaus ir žiūronus
Rugpjūčio 20 dieną Šakių PK gavo vilniečio J. Č. (gim. 1943 m.) pareiškimą apie tai, kad rugpjūčio 20 dieną, apie 00.30 val., jis išgirdo triukšmą, po kurio pastebėjo, jog išdaužus jam priklausančio automobilio „Škoda Octavia“ priekinį vairuotojo pusės stiklą, iš salono pagrobtas kibiras, kuriame buvo du buteliai alaus, žiūronai su dėklu bei kiti daiktai. Turtinė žala tikslinama. Po vagystės pareiškėjas kaip įtariamąjį sulaikė Kudirkos Naumiesčio gyventoją E.P. (gim. 1988 m.). Sulaikymo metu nukentėjo J.Č., kuriam buvo nustatyti įvairūs nubrozdinimai, veido sumušimas.

Sumušė
Rugpjūčio 19 dieną, apie 21 val., Šakių PK operatyvaus valdymo skyriuje buvo gautas Šakių ligoninės Priėmimo skyriaus telefoninis pranešimas, kad kreipėsi pilietis T.V. (gim. 1987 m.), gyvenantis Veršių kaime, Sintautų seniūnijoje. Po apžiūros, jis išleistas į namus. Pirminiais duomenimis, T.V. rugpjūčio18 dieną, apie 23 val., buvo sumuštas Veršių kaimo šventės metu, mokyklos stadione.

Apgavo
Rugpjūčio 10 dieną, Šakių PK gautas šakiečio D. J. pareiškimas, apie tai, kad jis liepos 20 dieną, portale autogidas.lt rado skelbimą apie parduodamus ratlankius. Sutaręs jų kainą su pardavėju E. J., pervedė į jo sąskaitą 790 litų, tačiau ratlankių negavo. Šiuo metu su ratlankius pardavinėjusiu asmeniu susisiekti nepavyksta.

Rastas lavonas
Rugpjūčio 20 dieną, 11.34 val., Šakių PK gautas telefoninis R. V. (gim. 1983 m.) pranešimas apie tai, kad tą pačią dieną, apie 11.15 val., savo namuose, esančiuose Bunikių kaime, Kidulių seniūnijoje, rastas pakibusio kilpoje J. V. (gim. 1956 m.) lavonas. Jis išvežtas į Mykolo Romerio universiteto Teismo medicinos instituto Jurbarko poskyrį lavono tyrimo atlikimui.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.