Leidimas prekiauti viešosiose vietose

Kovo 26 dienos posėdyje rajono savivaldybės taryba patvirtino leidimo prekiauti ar teikti paslaugas viešosiose vietose išdavimo nuostatus ir rinkliavos dydį.
 
Nustatytos viešosios vietos, kuriose būtų vykdoma prekyba ar teikiamos paslaugos. Šakių mieste leidimai prekiauti bus išduodami Nepriklausomybės gatvėje, aikštelėje prie parapijos namų, J. Lingio parko teritorijoje ir aikštelėje prie senųjų miesto civilinių kapinių. Teikti paslaugas ir siūlyti savo prekes bus galima Gelgaudiškio dvaro teritorijoje ir aikštelėje prie Taikos gatvės; Kudirkos Naumiesčio Tilto ir Vytauto gatvių sankryžos aikštelėje. Griškabūdyje prekybininkams skirta aikštelė prie Kultūros centro pastato, Paluobiuose - aikštelė prie Bažnyčios g. 7.

Bus galima vykdyti prekybą ir teikti paslaugas Zyplių dvaro sodybos kieme; Lekėčių miestelyje – aikštelėse prie Draugystės ir Pušyno gatvių; Lekėčių kaime - prie tvenkinio „Naujaprūdis“; Kriūkų poilsiavietėje prie Nemuno, Joginiškiuose -  aikštelėje prie Mokyklos gatvės. Tam tikslui  Gerdžiūnuose bus skirta vieta prie buvusio vaikų darželio pastato; Kidulių dvaro parke ir aikštelėje prie Nemuno, Šiaudinės kaimo Prisiminimų parko teritorijoje.

Barzduose leidimai prekiauti bus išduodami aikštelėje prie Nepriklausomybės g. 24, Baltrušiuose – poilsiavietėje prie Višakio upės; Sudargo pušyne prie Nemuno; Slavikų skvere prie Laisvalaikio centro ir buvusio seniūnijos pastato; Sintautuose – aikštėje prie Kultūros centro, turgelio teritorijoje, seniūnijos kieme, prieš bažnyčią, rekreacinėje zonoje gyvenvietės centre ir prie buvusios Laisvalaikio salės; Užsienių kaime - aikštelėje prie buvusio seniūnijos pastato.

Rajono savivaldybės administracijos direktoriui pavesta parengti ir patvirtinti leidimo prekiauti ar teikti paslaugas viešosiose vietose išdavimo tvarkos aprašą. Vietinės rinkliavos dydis nustatomas eurais be centų, kai vietinės rinkliavos dydis lygus arba didesnis kaip 10 eurų. Kai vietinės rinkliavos dydis yra ne didesnis kaip 10 eurų, jis nustatomas eurais su centais, vieno skaitmens po kablelio tikslumu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.