Tarėsi ne tik dėl sutarties pratęsimo

hidroelektrine
Nuotr. Nors hidroelektrinės klausimas Kudirkos Naumiestyje tęsiasi daugiau nei dešimtmetį, užtvanką išsinuomojusi UAB „Lithidro“ viliasi, kad jei bus pratęsta sutartis, hidroelektrinę jie pastatys per dvejus metus.


Gegužės pradžioje bus metai, kai Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje vyko viešas projektinio pasiūlymo dėl hidroelektrinės ir užtvankos ant Šešupės kranto statybų pristatymas. Apskritai maitinimas pažadais vyksta daugiau nei dešimtmetį ir kol kas neaišku, kada užmojai įgaus konkretų pavidalą. Visgi UAB „Lithidro“ praėjusį trečiadienį lankėsi Šakių rajono savivaldybėje ir dėliojosi punktus dėl sutarties pratęsimo.
 
Pasak mero pavaduotojo Bernardino Petro Vainiaus, susitikimas dėl sutarties pratęsimo vyko UAB „Lithidro“ iniciatyva, mat pagal galiojančius dokumentus darbai turėtų būti pabaigti iki 2019m. gegužės 12 d., tačiau...

„Jų noras buvo tik sutarties patęsimas, bet mes pažiūrėjome rimčiau“, – po susitikimo komentavo mero pavaduotojas, pabrėžęs, kad ir nuomota su tuo tikslu, kad hidroelektrinė Kudirkos Naumiestyje būtų.

Pasak jo, per 10 metų pakito aplinkybės, tad norint, jog bendrovė gautų leidimą statyboms, reikia ne tik sutartį pratęsti, bet peržiūrėti ir kitus sutarties punktus. Mat ant esamų pamatų dėl jų būklės hidroelektrinės statyti nebus galima. Kaip beveik prieš metus pristatydami projektinius hidroelektrinės statybos pasiūlymus kalbėjo UAB „Hidroterra“ inžinerinių statinių projektavimo skyriaus vadovas Laimontas Jakštas, hidroelektrinės atstatymas su užtvanka bei žuvitakio įrengimu numatytas ne dabartinėje vietoje, o kitame Šešupės krante. Tai yra Baltkalnio, o ne Kranto gatvėje.

Tiesa, svarbi detalė: be savivaldybės ir UAB „Lithidro“, yra dar vienas asmuo – šašlykinės pastatą iš vieno fizinio asmens įsigijęs tauragiškis, aiškinęs, kad dalis užtvankos priklauso jam, o tiesos ieškota ir teismuose. Jis siekė, kad būtų panaikinta ilgalaikė nuomos sutartis su „Lithidro“ ir be konkurso sudaryta sutartis su juo. Taip pat buvo prašoma naikinti kai kuriuos savivaldybės tarybos sprendimus, teritorinio planavimo dokumentus, argumentuota, kad būtent taip ginamas viešasis interesas.

„Jau teismai pasibaigę ir vieni skundai atmesti, o dėl prašymo naikinti savivaldybės sprendimą byla nutraukta. Sprendimas priimtas 2018-ųjų spalio 31 dieną“, – informavo savivaldybės Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Jūratė Šneideraitienė, remdamasi priimtu Regionų apygardos administracinio teismo sprendimu.

Pasak vedėjos, „Lithidro“, gavusi leidimą, pagal sutartį statybas įsipareigotų atlikti per dvejus metus. Būtent sutartyje prie terminų, anot J. Šneideraitienės, jie („Lithidro“) ir „nori prisirišti“.

„Diskutavom, kaip padaryti, kad, prieš pratęsiant pačios sutarties terminą, būtų suderinta statybų vizija su mūsų, savivaldybės, turimu turtu ir kaip turėtų atrodyti pakoreguota sutartis“, – sakė B. P. Vainius, pridūręs, kad tiek savivaldybės, tiek užtvanką iš savivaldybės dar 2009m. išsinuomojusios UAB „Lithidro“ teisininkai per savaitę įpareigoti paruošti pataisytą bei papildytą sutarties projektą.

Tada sprendimą dėl sutarties pratęsimo tektų priimti savivaldybės tarybai, tik neaišku, ar pretenzijų ir vėl neturės tretysis asmuo – šašlykinės savininkas.

„Jeigu mes kreipsim dėmesį į tuos, kurie kiša pagalius į ratus, tai niekada tie ratai ir nepajudės į priekį“, – mano vicemeras B. P. Vainius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.