Persikėlę į naujas erdves „Devos“ savininkai savo sprendimo nesigaili

vizgirdos
Nuotr. Apjungę atskiras krautuvėles Diana ir Arūnas Vizgirdos savo pirkėjams vienoje vietoje siūlo atnaujintą prekių asortimentą ir žada dar daugiau staigmenų.


Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Lygiai prieš mėnesį Šakiuose, V. Kudirkos gatvėje, „Špūlutės“ kaimynystėje, duris atvėrė nauja „Devos“ parduotuvė. Čia vienoje vietoje galima nusipirkti ne tik viršutinių drabužių ir galanterijos, bet ir prisitaikyti prie jų avalynę, išsirinkti apatinį trikotažą. Kaip sekasi naujoje vietoje, ar nesigaili savo sprendimo po vienu stogu sukelti iki šiol atskirai dirbusias krautuvėles, kalbinome „Devos“ savininkus Dianą ir Arūną Vizgirdas.

D. Vizgirdienė atviravo, kad kol kas tokio sprendimo nesigaili ir naujoje erdvėje tiek jie patys, tiek ir pirkėjai jaučiasi labai gerai, o kaip bus ateityje, niekas nežino. Į parduotuvę užsukę šakiečiai džiaugėsi, kad dabar „Devoje“ gali pasijusti kaip modernioje didmiesčio parduotuvėje – čia erdvu ir šviesu, o svarbiausia – viskas vienoje vietoje, nereikia lakstyti po atskiras krautuvėles.

Paklaustas, ar seniai planavo žengti tokį žingsnį, UAB „Deva jums“ vadovaujantis A. Vizgirda neslėpė, kad naujos parduotuvės ateities svajonėse nebuvo.

„Niekas nenušvito. Mintis į galvą šovė gal prieš kokį pusmetį ir viskas įvyko savaime“, – juokavo parduotuvės savininkas.

Jo sutuoktinė atskleidė, kad netrukus pirkėjų patogumui prie parduotuvės įėjimo jie planuoja pastatyti kavos aparatą. Mat kai vyrai atlydi žmonas apsipirkti, burbuliuoja, jog jos ilgai užtrunka, todėl, kad laukimas neprailgtų, jie vietoje galės prisėsti prie staliuko ir atsigerti kavos.

Parduotuvės darbuotojai negailėjo savininkams pagyrų dėl jų pagarbos ir tolerantiško požiūrio į savo darbuotojus – parduotuvė gyvuoja 23-ejus metus ir čia nėra jokios darbuotojų kaitos, visi, kas ateina, pasilieka, visi gerai sutaria, sugyvena kaip viena šeima.

D. ir A. Vizgirdos atvirai prisipažino, kad besikurdami naujoje vietoje nesitikėjo iš aplinkinių sulaukti tiek palaikymo. Kaip paaiškėjo, ne tik draugai ir pažįstami juos drąsino surizikuoti ir įsikurti po vienu stogu, bet ir greta veikiančių parduotuvių – „Špūlutė“ savininkai ir „Elektromarkt“ darbuotojai. Tad į naujas erdves, atnaujinus prekių asortimentą, buvo įsikelta ne tik su džiaugsmu, bet ir tikint, kad viskas čia eisis gerai.

„O kiek sulaukėme gerų emocijų ir net asmeninių dovanėlių nuo savo pirkėjų! Gėlės vazonėliuose dar tebežydi languos“, – iki šiol negali atsistebėti abu sutuoktiniai.

Tiesa, reikia paminėti, kad lieka veikti ir senoji „Deva“ drabužių parduotuvė. Prekės joje skirsis, kaip įprastai, ten liks ir daugiau vyriškų drabužių, ko nėra naujoje parduotuvėje, tad dėl to pirkėjai tikrai tik išloš.

„Jei šakiečiai neras to, ko nori, savame mieste, jie išvyks apsipirkti kitur. Iki Kauno tik valanda kelio. Savo pirkėjus galime pritraukti tik žemesne kaina ir platesniu pasirinkimu. Tarkim, „Reeker“ firmos avalynės kainos nuo Kauno skiriasi 15–20 eurų. O kur dar kelionės išlaidos, sugaištas laikas?“ – kalbėjo D. Vizgirdienė, pabrėždama, kad labai svarbu sekti ir savo pirkėjui pasiūlyti naujausias tų metų tendencijas, modelius ir spalvas.

Pasak jos, šiemet madingiausia garstyčių geltonumo spalva, tad visos tokios prekės graibstyte išgraibstomos, tik spėja parvežti – ir jau nėra. Savininkė prasitarė, kad prekes išsirinkti iš tūkstančių modelių ir spalvų nėra taip lengva, kaip atrodo iš šono.

„Kartais išsirenki prekes ir grįžti abejodamas, ar tikrai gerą sprendimą priėmei jas įsigydamas, o jos išrūksta ilgai netrukus, o būna, kad užsiperki kokį modelį ir būni užtikrintas, kad jį pirks, tačiau jis užsistovi lentynose iki kito sezono, o kartais užima sandėlio vietą ir kelerius metus, kol kam nors padovanoji“, – prekybos subtilybėmis dalijosi D. Vizgirdienė.

Bendrovės vadovas pasakojo, kad batus ateinančiam sezonui jie išsirenka ir užsako įvairiose užsienio parodose maždaug prieš metus. Pavyzdžiui, ateinančiai žiemai visi modeliai jau beveik užsakyti, tad reikia labai apsispręsti, kurie iš jų bus nupirkti, o į kokius dar neverta investuoti. Būna ir taip, kad vieną ar kitą modelį savininkai užsiveža per anksti – iš pradžių į juos niekas nežiūri, bet praeina kiek laiko ir pritrūksta dydžių, nes jų užsakyti jau neina, buvo užpirkti prieš metus. Arba, tarkim, išeina koks kulniukas iš mados ir viskas – batai stovi.

„Prieš 23-ejus metus pradėdami verslą svarstėm – jei pavyktų po vieną batų porą parduoti per dieną, tai išsilaikytume“, – prisiminė naujomis parduotuvės erdvėmis besidžiaugianti D. Vizgirdienė.

„Visi perka avalynę tai minutei, niekas iš anksto neužsipirkinėja, kaip anksčiau. Šiandien mūsų klientai dar vis ieško juodų batų, o vos orai atšils, prasidės basučių paieškos“, – atviravo A. Vizgirda, kviesdamas užsukti nebūtinai kažko nusipirkti, galbūt pradžiai tik pasidairyti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.