Naujose patalpose įsikūręs LŽŪKT biuras žada ir toliau augti

Tarp gausaus sveikintojų būrio – ir Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos direktorius Saulius Cironka su komanda, pripažinę, kad Aušrelės Pukinskienės (kairėje) vadovaujamas Šakių biuras – vienas iš stipriausių ir stabiliausių Lietuvoje. D. Pavalkio nuotr.

Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba (LŽŪKT) su Šakių biuru priešaky praėjusį penktadienį atvertė naują istorijos puslapį – paminėtas ne tik tarnybos 30-metis, bet ir Šakių biuro įkurtuvės naujose patalpose.

Šiuo metu LŽŪKT visoje Lietuvoje turi 44 konsultavimo biurus, iš kurių vienas – Šakiuose.

„Tai vienas iš geriausių, gausiausių, stabiliausių biurų“, – pabrėžė LŽŪKT regiono vadovė Sonata Karpavičienė ir pridūrė, kad tai lemia ir stiprūs, santykį su klientais kuriantys bei jiems stabiliems bei konkurencingiems padedantys išlikti biuro darbuotojai.

zukt30 juostele
Šakių biuras, anot S. Karpavičienės, jau daug metų neiškrenta iš geriausiųjų trejetuko, konkrečiau – užima stabilią antrąją vietą, o amžinas konkurentas, lenkiantis Šakius, – Kėdainių biuras.

Beje, tiek vienas, tiek kitas biuras šiais metais keliasi į naujas patalpas, mat ir kolektyvai nemenki – po 12 žmonių, tad reikia erdvesnių patalpų.

Daug gražių žodžių atidarymo metu išsakyta vyresniajai ekonomikos konsultantei, biuro vadovei Aušrelei Pukinskienei, kuri, kaip dėmesį atkreipė tarnybos direktorius Saulius Cironka, nuo pirmų dienų nesėdėjo vietoje, bet mokėsi, ruošė projektus, o tiek savo, tiek kolegių patirtimi noriai dalijosi su klientais, tad ir nueitas kelias nemenkas, o pažanga didžiulė. Ji pati pasiruošusi pakonsultuoti ne tik ekonominiais klausimais, bet gali pasiūlyti darbų saugos, gyvulininkystės, miškininkystės paslaugas, net šešios konsultantės rūpinasi finansine apskaita, teikiamos agronomijos, mokymų paslaugos.

Apie pažangą ir akivaizdžius pokyčius kalbėjo ir pati A. Pukinskienė, prisiminusi, kad naujosios patalpos jau trečios. Pirmiausiai biuras buvo įsikūręs savivaldybės patalpose, prieš dešimtmetį persikėlė į dabar jau buvusį „Sodros“ pastatą, o dabar – į UAB „Gulbelei“ priklausantį V. Kudirkos gatvėje esančio pastato trečiąjį aukštą. Tad pokyčiai – puiki proga apžvelgti, prisiminti nueitą kelią.

zukt30 pukinskieneŠakių biuro vadovė Aušrelė Pukinskienė ypač didžiuojasi ūkininkaujančiomis bei biuro paslaugomis besinaudojančiomis kartomis, kai paskui tėvus ateina vaikai ar senelių pėdomis seka ir anūkai. D. Pavalkio nuotr.

„Dvigubai pasikeitė komanda, padvigubėjo ir klientų skaičius. Turime žmonių, kurie atvažiuoja iš Lazdijų, Kauno, Kalvarijos, Vilkaviškio, net Šalčininkų. Pokytis ir tai, kad daugelis iš jūsų į biurą atvedėte savo vaikus. Mes tai labai vertiname. Dirba ir ūkininkų vaikai, jau yra ir anūkų“, – džiaugėsi A. Pukinskienė ir linkėjo, kad ištikimybė biurui išliktų, o keistųsi tik kartos.

„Aukime kartu“, – nekart renginio metu nuskambėjęs raginimas.

Išties per 30-metį gerokai ūgtelta, nepalyginamai pažangesni tapo ūkiai, stipriai pasistūmėta skaitmeninių technologijų link. Jei anksčiau, kaip prisiminė A. Pukinskienė, deklaracijos būdavo pildomos ranka per kalkę, tai dabar visi procesai vyksta internete, o netrukus ir projektus tikriausiai vertins dirbtinis intelektas. Štai ir ūkininkai, kalbėjo biuro vadovė, pirmumo balus teikdami projektines paraiškas gauna už tai, jei ūkiuose naudoja palydovines sistemas, daiktų internetą, ūkius automatizuoja, naudoja kompiuterines sistemas, apie ką prieš 30 metų, ko gero, tik svajojome, o dabar tai tampa kasdienybe.

Žinoma, būta ir netekčių, tad tylos minute pagerbti jau į Amžinybę išėję aktyvūs biuro klientai Antanas Matijošaitis, Juozas Bertašius, buvęs konsultantas Algimantas Aušiūra bei kiti.

O tuos, kurie greta – klientus, ūkininkus, rėmėjus – A. Pukinskienė vadino aukso grynuoliais, už daugelio jų stovi nemenkas žmonių būrys, tad į jų rankas nusileido padėkos už bendrystę ir simbolinės dovanos bei kvietimas augti kartu.

„Be jūsų nebūtų ir mūsų“ – dėkodama kalbėjo biuro vadovė.

Renginyje dalyvavo ir sveikinimo žodžius biuro kolektyvui skyrė meras Raimondas Januševičius, Seimo narė Irena Haase, vicemeras Darius Jakavičius, stipriu biuru džiaugėsi ir gausi ūkininkų bendruomenė.

zukt30Per veiklos 30-metį gerokai išaugo ir Šakių kolektyvo, kurį vertina klientai, gretos, o įkurtuvės – puiki proga įsiamžinti. D. Pavalkio nuotr.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.