Per mėnesį - naujas UAB „Šakių vandenys“ padalinys

viltrakis mindaugasGintarė MARTINAITIENĖ
 
UAB „Šakių vandenys“ maždaug per mėnesį turi įkurti atskirą padalinį, kuris administruos daugiabučių renovavimą, vėliau atliks ir kitus darbus. Rajono valdžios paskaičiavimais, pirminiame etape tam prireiks apie 200 tūkst. litų. Lėšų reikės keturių žmonių išlaikymui, įrangos įsigijimui. Be to, svarstoma, kur šį padalinį įkurdinti, nes bendrovė tam neturi reikiamų patalpų.
 
Nuotr. Bendrovės direktoriaus pavaduotojas M. Viltrakis bus padalinio vadovas. Jis teigė, kad dabar pagrindinis uždavinys – suburti kompetentingą komandą.
 
Padaliniui – keturi etatai
 
Vasario pabaigoje rajono taryba įpareigojo UAB „Šakių vandenys“ vykdyti daugiabučių namų modernizavimo programos administratoriaus funkcijas. Nors šiame procese jau nemažai kas padaryta, UAB „Šakių vandenys“ direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Viltrakis pripažino, kad net ir su geriausiais norais viena bendrovė nepajėgi tinkamai ir iki galo atlikti šio darbo. „Mes patys nepajėgūs. Vienas žmogus tokios veiklos taip pat neišjudins“, - Ūkio komiteto posėdžio metu kalbėjo M. Viltrakis. Jis su direktoriumi buvo nuvykęs į kitus miestus, kur vykdoma daugiabučių renovacija, kad pasižiūrėti, kaip ten tvarkomasi. Bendrovės direktoriaus pavaduotojo pasakojimu, šioje srityje dirba po kelis žmones, kai kurias funkcijas perduodant kitiems darbuotojams, nes neišardytas komunalinis ūkis. „Pas mus jis išardytas, sistema nenusistovėjusi ir neišspręsta. Dėl šios priežasties mes pateikėme ir merui, ir komitetui, kad padaliniui sustiprinti būtų skiriami keturi etatai. Sukūrę šią komandą, mes būtume pajėgūs įvykdyti iškeltus uždavinius“, - tikino M. Viltrakis, pabrėždamas, kad visa renovavimo atsakomybė guls būtent ant UAB „Šakių vandenys“ pečių, o savivaldybė bus tik partnerė.

Pirminiame etape – 200 tūkst.

Rajono meras Juozas Bertašius teigė, kad pirminiame etape šiems poreikiams patenkinti prireiks apie 200 tūkst. litų ir patikino, kad šį klausimą reikia spręsti iš esmės. „Pirmi žingsniai bus nepaprastai sunkūs. Pinigai pradės grįžti po kokių 2-3 metų, tačiau labai svarbu suspėti laiku, kad būtume bent pirmame dešimtuke, o ne pirmi iš antro galo. Dabar mūsų reikalas, iš kur paimti pinigus“, - mintimis dalijosi entuziastingai šiuo klausimu nusiteikęs rajono vadovas. M. Viltrakis teigė, kad reikia galvoti ne tik apie keturių žmonių darbo vietų sukūrimą ir išlaikymą, jų aprūpinimą kompiuterine technika, programų įdiegimu, bet ir apie patalpas, nes bendrovė jų neturi. Tad manoma, kad padalinys galbūt galėtų įsikurti buvusios gimnazijos patalpose. „Dar kainuos ir automobilis, baldai, bet turime nesnausti“, - teigė bendrovės direktoriaus pavaduotojas M. Viltrakis, kuris ir bus padalinio vadovas. Jis patikino, kad dabar pagrindinis jo uždavinys - suburti kompetentingą komandą.

Vykdytų ne vieną veiklą

Pirmasis padalinio darbuotojų uždavinys – daugiabučių modernizavimo programos administravimas, tačiau vien tuo nebus apsiribojama. M. Viltrakis aiškino, kad padalinio veikloje bus visų daugiabučių namų administravimas, kurių yra 75. Tai jau atskira veikla. Iš esamo šių namų tarifo surenkama apie 300 tūkst. litų, iš kurių remonto darbams atitenka apie 80-90 tūkst. litų.

Vėliau naujai sukurtas darinys turėtų perimti ir lietaus tinklų priežiūrą. Šiam tikslui įgyvendinti bendrovė jau turi nusipirkusi reikiamą įrangą, tad nereikės šios paslaugos pirkti iš kitur, kaip buvo iki šiol, ir tai bendrovei leis per metus sutaupyti apie 100 tūkst. litų. Turimos technikos pagalba padalinys bus pajėgus praplauti tiek lietaus, tiek kanalizacijos tinklus. Be to, nuo 2014 metų, įmonė taps viešuoju vandens tiekėju ir pagal įstatymą jokia kita veikla, išskyrus vandens išgavimą, tiekimą ir nuotekų šalinimą, nebus galima. Tad čia „pareitų“ ir visa technika. Padalinys, kaip teigė M. Viltrakis, turės funkcionuoti pilna jėga ir ateityje tik stiprėti, atsakyti už visus savo veiksmus. Ūkio komiteto pirmininko Henriko Zarembos nuomone, ateityje tai bus labai rimta įmonė. „Padalinys bus atskiras ir savarankiškas. Bendrovė ir direktorius dabar tarsi priedanga jam sukurti“, - aiškino J. Bertašius.

Delsti nėra kada

Grįžtant prie daugiabučių renovacijos galima paminėti, kad šiuo metu jau laimėtas konkursas investiciniams projektams parengti. Birželio pabaigoje – liepos pradžioje investiciniai projektai jau turi būti parengti, turi prasidėti konkretus darbas su bankais, sutarčių pasirašymas, tad delsti, kaip buvo kalbama posėdžio metu, tiesiog nėra kada. Tad padalinį sukurti tikimasi maždaug per mėnesį. Rajone iš 38 daugiabučių namų tiesiogiai renovacijoje dalyvaus 16. Manoma, kad didžiausias susidomėjimas kils tuomet, kai bus sutvarkyti pirmieji namai ir pasimatys rezultatas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.