Iš noro pasidalinti pasiekimais – koncertas gimtinėje

stasiulyte 08 23
Aurelija Stasiulytė sako, kad sugrįžus į gimtinę ne tik malonu sutikti artimuosius, bet ir dovanoti koncertą muzikos gerbėjams bei parodyti, kiek ji patobulėjo.  D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Pastaruoju metu Anglijoje dirbanti, gyvenanti bei kurianti kraštietė Aurelija Stasiulytė praėjusį ketvirtadienį Šakių evangelikų liuteronų bažnyčioje pakvietė į koncertą „Opera dell`Arte“. Mergina atvira: sugrįžus į gimtinę ne tik malonu sutikti artimus žmones, bet ir pasidalinti savo pasiekimais.

Pernai baigusi Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dainavimo specialybės magistrą A. Stasiulytė netrukus išvyko į Angliją.  

„Paskutiniu metu dirbau Bakstone su Bakstono tarptautiniu festivaliu. Ten ruošiau dviejų rolių koverius: Lariną P. Čaikovskio operoje ,,Eugene Onegin“ bei Marco Fabio A. Caldaros operoje ,,Lucio Papirio Diktatore“, – pasakoja šakietė.

Festivalio metu, be operos, buvo ir daugiau renginių: rečitalis, festivalio atidarymo koncertas, kuriame A. Stasiulytė dainavo Karmen su Šiaurės kameriniu orkestru, diriguojamu anglų dirigento Adrian Kelly, bei kiti pasirodymai.

„Mano pagrindinis tikslas buvo išvažiuoti stažuotis su nuostabia dėstytoja mecosopranu Buddug Verona James. Paskaitos kartais užsitęsdavo net iki šešių valandų per dieną, žinoma, krūviai pradėjo mažėti, nes atsirado projektai. Bet tikriausiai per visą šitą laiką gal buvo pora dienų be muzikos“, – tikina pašnekovė, kurią muzika lydi nuo pat vaikystės.

Klausiu, o kokius pasiekimus, įvertinimus ar karjeros etapus ji pati išskirtų kaip svarbiausius.

„Manau, didžiausias mano pasiekimas, kad likimas suvedė mane su dėstytoja, be kurios kažin ar tokiuose projektuose būčiau dalyvavusi“, – pripažįsta kraštietė.

Pasak merginos, daug kas pasikeitė, kai ji atliko Dorabelos vaidmenį W. A. Mocarto operoje ,,Cosi fan tutte“. A. Stasiulytė pasakoja, kad šiam vaidmeniui reikia nemažai asmeninės ištvermės, mat pagal balso tipą Dorabelos vaidmuo reikalauja aukštesnio registro negu įprastos  soprano partijos, todėl reikėjo įdėti kur kas daugiau darbo. Be to, keturi pagrindiniai veikėjai per šią tris valandas trunkančią operą praktiškai neišeina iš scenos.

„Tai reikalauja didelės ištvermės. Manau, po šio projekto atėjo suvokimas, kad aš galiu, kad esu pasirengusi tolimesniems vaidmenims ir nėra daugiau ko laukti. Taip ir prasidėjo tolimesnių projektų ieškojimas“, – pasakoja mėnesiui į gimtinę grįžusi šakietė.

Nors sako šį kartą leidusi sau neskubėti ir pasimėgauti laisvu laiku, tačiau nusprendė surengti ir koncertą.

„Apie koncertą Šakiuose visada galvoju, kai planuoju grįžimą į gimtąjį kraštą. Norisi pamatyti savus žmones, kuriuos sieja ta pati muzikinė aistra. Yra nemažai žmonių, kurie mane palaiko, tad norisi tuo, ką pasiekiau ar išmokau, pasidalinti kartu su jais“, – sako mecosopranu, vienu iš rečiausių moterų balsų, dainuojanti šakietė.

Ateities planuose – G. F. Handelio oratorija ,,Messiah“, kurioje A. Stasiulytė atliks alto solo partiją. Taip pat vėl laukia Bakstono tarptautinis festivalis ir kiti projektai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.