Pirmojo turo laureatai gins rajono garbę Marijampolėje

tramtatulisAsta GVILDIENĖ
 
Praėjusį antradienį Šakių rajono meno mokykloje vyko vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų konkurso „Tramtatulis 2013“ atrankinis turas, kuriame savo jėgas etninės kultūros srityje išbandė dvidešimt mūsų rajono bendrojo lavinimo mokyklų ir kultūros centrų atstovų.
 
Nuotr. Konkurso „Tramtatulis“ pirmojo turo atranką praėję jaunieji rajono lietuvių liaudies kūrybos atlikėjai džiaugėsi sėkme ir kelialapiu į regioninį konkursą.    
 
Šiemet net dvidešimt rajono bendrojo lavinimo ir kultūros centrų atstovų – vaikų ir moksleivių, neabejingų lietuvių liaudies kūrybai, išbandė savo jėgas pirmajame respublikinio konkurso „Tramtatulis“ ture. Šiuo renginiu siekiama skatinti vaikus ir moksleivius domėtis savo krašto tradicine etnine kultūra, suvokti jos vertę, ugdyti pavienius jaunuosius lietuvių liaudies dainų, sakytinės kūrybos ir instrumentinės muzikos atlikėjus.  Todėl, pasak rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausiosios specialistės Aurelijos Papievienės, džiugu, kad kiekvienais metais šio konkurso dalyvių skaičius  auga. „Jei 2007 metais į „Tramtatulį“ susirinko tik 3 dalyviai, tai šiandien jau suskaičiuojam net dvidešimt, - kalbėjo ji. – Jei pirmieji lietuvių liaudies kūrybos atlikėjai ir jų vadovai nelabai žinojo, ko renkasi į šį konkursą ir ką čia turi daryti, tai šiandien visi gerai žino, kokie reikalavimai keliami jų pasirodymui.

Kauno miesto etninės kultūros mokytojų metodinio būrelio narė ir konkurso „Tramtatulis“ sumanytoja Giedrė Ramunė Pečiulienė labai džiaugėsi, kad tarp konkurso dalyvių atsirado moksleivių, kurie šiame konkurse dalyvauja jau ne pirmą, o antrą ar trečią kartą, kad jie kiekvienais metais vis labiau tobulėja ir auga, kad, domėdamiesi kultūriniu savo krašto paveldu, jie tikrai myli Lietuvą. Po vaikų ir moksleivių pasirodymų, G.R.Pečiulienė jų vadovams išsakė visas pastabas ir galimybes, ką reikėtų padaryti kitaip, kad kūrinio atlikimas atitiktų visus reikalavimus. Vieni vadovai turėtų pagalvoti, kaip ištaisyti tame regione dėvimų tautinių kostiumų klaidas, kiti – tiesiog pakeisti atlikėjų kūrinius, treti – pataisyti kažkokias kūrinio atlikimo detales, suteikti daugiau gyvybingumo, nenaudoti gestikuliacijos.  

Konkurso komisija, kurią sudarė A.Papievienė, Šakių rajono meno mokyklos direktorius Einaras Martinaitis ir vyriausioji narė G.R.Pečiulienė, kurios balsas konkurso atlikėjų atrankoje buvo lemiamas, į antrąjį regioninį turą atrinko septynis atlikėjus ir vieną kolektyvą. Taigi, kovo 23 dieną Marijampolėje rajono garbę gins trys pasakorės: Augustė Ižganaitytė (vadovė R.Vasaitienė), Julija Pledzevičiūtė (vadovė N.Černevičienė) ir jauniausioji konkurso dalyvė Gustė Tamašauskaitė (vadovė D.Zubrickienė); dvi lietuvių liaudies dainų atlikėjos: Živilė Naujokaitytė ir Liepa Gicevičiūtė (vadovė N.Černevičienė) ir visas būrys kanklininkų: Edvinas Pledzevičius (vadovė N.Černevičienė), Ieva Duobaitė (vadovė A.Adomaitienė), Auksė Pažereckaitė, Janina Leveckytė, Emilija Puidokaitė ir Kristina Morkevičiūtė (vadovė A.Adomaitienė).

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.