Seniūnijoms didinamas finansavimas aplinkotvarkai

Nors tik šiomis dienomis baigiamas dėlioti šiųmetis Šakių rajono savivaldybės biudžetas, kuris bus tvirtinamas vasario mėnesio tarybos posėdyje, aiškėja, kiek lėšų atiteks kiekvienai sričiai. Rajono seniūnai raminami, kad mažiausiai nukentės finansavimas aplinkotvarkai.
 
Praėjusią savaitę vykusiame seniūnų susirinkime dalyvavusi Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė aptarė šių metų rajono biudžetą. „Biudžetas praėjusių metų lygio. Iš biudžeto reikės atseikėti papildomus 1,5 mln. litų minimaliai algai apmokestinti. Mūsų savivaldybės biudžetas didžiąja dalimi išlaikomas iš valstybės. Savomis lėšomis surenkame tik 28 proc. biudžeto“,- kalbėjo E. Grigaitienė, pridurdama, kad kasmet padėtis tik blogėja.

Pasak E. Grigaitienės, didžioji rajono biudžeto dalis atitenka švietimo sistemai. Iš savivaldybės turimų 27 mln.litų švietimo įstaigoms šiemet bus skiriama 15 mln. litų. „Vykdomos reformos, o švietimo sistemai reikia 850 tūkst. daugiau. Mokyklos uždarinėtos, o pastatai likę ir visa našta tenka savivaldybės biudžetui. Per mano darbo metus vaikų skaičius sumažėjo beveik dvigubai, bet išlaidos liko tos pačios ir dar išaugo“, - kalbėjo E. Grigaitienė.

Beje, Šakių rajono biudžetinių įtaigų visų kategorijų darbuotojų atlyginimai yra vieni mažiausių šalyje. Tuo pačiu rajonas gali „pasigirti“ biudžetinių ir viešųjų įstaigų gausa. Šiuo aspektu Šakiai respublikoje antri po Vilniaus. „Kažkaip mes labai mėgstame steigti naujas viešąsias įstaigas. Štai čia yra problema. Įstaigas reikia išlaikyti, o seniūnijoms pinigų skiriama tiek, kiek skiriama“, - teigė E. Grigaitienė, tuo pačiu pasidžiaugdama, kad seniūnijos praėjusius metus užbaigė be skolų. Be to, seniūnijos padaro kur kas daugiau nei, kad turi pinigų.

„Jeigu norime gyventi geriau, tai be struktūrinio pertvarkymo ko gero nieko nebus. Iš tikrųjų būsime priversti susėsti ir apsvarstyti etatų struktūrą visose kategorijose. Seniūnijose dirbantys kultūros darbuotojai, iš kurių reikalaujama išsilavinimo, dirba už minimalią algą“, - kalbėjo vedėja.  

Svarstant šių metų biudžetą, pasak E. Grigaitienės, nuspręsta daugiau lėšų skirti aplinkotvarkai. „Jeigu reikės peržiūrėti biudžetą, tai čia bus paskutinė vieta, kur mažinsime finansavimą. Vis tik gyventojai valdžios darbą mato pagal  tai, kaip dirba seniūnai, kokie darbai vyksta seniūnijose“, - pastebėjo E. Grigaitienė, pridurdama, kad norėta daugiau pinigų skirti seniūnijoms, tačiau gaunasi kaip visada. Numatyta vienai seniūnijai pirkti automobilį už 10 tūkst. litų. Naumiesčio seniūnijos Tarpučių gyvenvietei numatyta skirti finansavimą apšvietimo įrengimui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.