Toliau verda aistros dėl konflikto

tarybaGintarė MARTINAITIENĖ
 
Susirgus administracijos direktoriaus pavaduotojui ir komisijos, tiriančios situaciją Socialinių paslaugų centre pirmininkui Algimantui Damijonaičiui, iki vasario 21 dienos pratęstas laikotarpis, kada turės būti pateiktos išvados. Svarstoma, kad situaciją, po pateiktų išvadų, galėtų tirti ir daugiau komisijų.
 
Nuotr. Nors situaciją Socialinių paslaugų centre tiria komisija, diskusijos dėl susidariusios situacijos užvirė ir tarybos posėdžio metu.
 
Pasak tarybos narės Irenos Haase, rajono tarybos nariai tiesiog neturi teisės nutylėti ir atsiriboti nuo Socialinių paslaugų centre susiklosčiusios konfliktinės situacijos ar apsimesti, kad ten niekas nevyksta. „Manau, veiksmus ir susidariusią situaciją turėtų apsvarstyti ir mūsų Etikos komisija. Ar veiksmai ir jų priežastys nėra viešųjų ir privačiųjų interesų pažeidimas? Taip pat, manau, kad šiuo dalyku turėtų pasidomėti ir Antikorupcijos komisija, nes ten negerai ir su buhalterine, finansine apskaita“, - tarybos posėdžiu metu kalbėjo I. Haase. Be to, ji mano, kad administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis turėtų įvertinti ir Socialinės paramos skyriaus vedėjos Leonoros Pocevičiūtės veiksmus bei atsakomybę, kadangi centro veiklą kuruoja būtent šis skyrius. „Galbūt tai įvyko ir dėl nepakankamos vedėjos kontrolės ir atsakomybės“, - svarstė I. Haase. Henrikas Zaremba pastebėjo, kad galbūt reikėtų palaukti komisijos išvadų, o paskui svarstyti, ar dar reikia kažką papildomai tirti. Su tuo sutiko ir I. Haase, tačiau ji pabrėžė, kad konfliktai centre ne naujiena ir kaip tik reikia aiškintis ir žiūrėti kol laikas, o ne tada, kai jau būna „post factum“. „Mes turime žinoti. Jie abu (D. Mikelionis ir V. Bielskienė – red.) yra vieši asmenys. Tuo labiau, kad savivaldybė yra centro steigėja“, - tikino I. Haase.

H. Zaremba aiškino, kad ne tik jis, bet ir kiti tarybos nariai esamą situaciją žino tik iš spaudos puslapių ir dėl to jiems sunku kažką išsamiau kalbėti, vertinti. Galų gale, ar reikia tai daryti? Violeta Simonavičienė teigė, kad visa informacija net neturėjo pakliūti į spaudą, nekalbant apie įsisiūbavusias aistras... Be to, ją papiktino laikraštyje „Draugas“ publikuotas straipsnis ir iškeltas retorinis klausimas, ar pavyks pasiteisinti centro direktorei Vilmai Bielskienei, kai komisijos sudėtyje esanti V. Simonavičienė yra ir Sveikatos bei socialinės politikos komisijos narė? „Norėčiau atsakingai ir aukščiausiu lygiu pareikšti, kad iki šiol niekada nebuvau korumpuota, iki šiol niekas man nuomonės neprimetė ir neprimes. Kokią nuomonę turėsiu išklausius abi puses, tokią ir pareikšiu. D. Mikelionis šiuo atveju man nėra nei viršininkas, nei patarėjas, nei kažkoks žmogus, kurio nuomonę turėčiau palaikyti“, - posėdžio metu kritiką laikraščiui „Draugas“ išsakė V. Simonavičienė. Drįstame pastebėti, kad tekste nebuvo jokių įžvalgų apie korupciją, o tik kėlėme retorinį klausimą, tačiau mes ne apie tai...

D. Mikelionis taip pat apgailestavo, kad konfliktas Socialinių paslaugų centre išėjo į viešumą, nes situaciją centro administracijos darbuotojai norėjo išsiaiškinti viduje, o to nepavykus pasiekti, kreipėsi į savivaldybės administraciją. „Mes nenorėjome ir nenorime eskaluoti šios temos“, - teigė tarybos narys ir Socialinių paslaugų centro administratorius. Tai, kad situaciją aiškintųsi ir kitos komisijos, jis sako nematantis nieko blogo. Visgi pirmiausiai nuspręsta sulaukti jau dabar dirbančios komisijos išvadų. Jos turėjo būti pateiktos vasario 8 dieną, tačiau, susirgus komisijos pirmininkui A. Damijonaičiui, terminas pratęstas iki vasario 21 dienos. Tuomet bus žiūrima, ar kitos komisijos taip pat imsis darbo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.