Pavasarinėje mugėje jau padvelkė Šv.Velykomis

zemei bundantTradicinė pavasario mugė „Žemei bundant“ šiemet  Nepriklausomybės gatvėje šurmuliavo praėjusį šeštadienį, balandžio 12-ąją. Mugės organizatoriai šakiečius kvietė įsigyti medelių ir gėlių sodinukų, pasigėrėti tautodailininkų kūryba ir velykinių margučių raštais, nusipirkti margaspalvių verbų.
 
Šakiuose surengtos pavasarinės mugės ,,Žemei bundant“ pagrindinis organizatorius, Šakių verslo informacijos centras,  pasidžiaugė, kad šiemet sulaukta nemažo būrio mugės dalyvių,- apie 150 prekybininkų (pernai dalyvavo apie 100).  Prekystaliai lūžo nuo visokių gėrybių,- kas pardavinėjo gėlių sėklas, kas pyragus ar riestainius, kiti prekybininkai viliojo gardžiais mėsos gaminiais, dar kiti įvairiais medžio drožiniais ir didžiuliais mediniais šaukštais. Mugėje skambėjo muzika, o dalyvius pasitiko išmoningasis kvieslys su savo gaspadine. Kaip pastebėjo mugės organizatoriai, šiemet  sklandžiau vyko visi organizaciniai darbai, kadangi  prekybininkams iš anksto buvo paskirstytos vietos, nereikėjo dėl geresnės vietos „budėti per naktį“. O svarbiausia, tikrai netrūko pirkėjų ir mugės dalyvių.

Lietuvoje vis labiau populiarėjant „mamyčių turgeliams“, kur jaunos šeimos vienos kitoms gali pasiūlyti vaikiškus rūbelius ir kitas gėrybes, ši graži idėja, regis, prigis ir Šakiuose. Mugės metu buvusiame kino teatre ,,Jaunystė“ surengtas turgelis ,,Trys mamytės“.

Šakių kultūros centro I aukšto fojė šakiečių ir mugės svečių dėmesiui buvo pristatyta dar viena mugė - „Zanavykiškos gėrybės“. Čia savo gaminamus produktus,- šalto spaudimo sėmenų aliejų bei kitą produkciją - demonstravo UAB „Aletovis“. Lankytojai taip pat galėjo susipažinti su pluoštinių kanapių auginimo ir panaudojimo ypatumais. Kavinė vyninė „Vilkenta“ pristatė savo gamybos vynus, iš kurių populiariausi ir išskirtiniausi - pienių ir šešių lietuviškų uogų vynai. Šakiečiai buvo kviečiami apsilankyti  svetingoje sodyboje „Ožiukų mokykla“, o Ritinių kaimo moterys siūlė paragauti gardaus zanavykiško sūrio.

Organizuojant mugę Šakių verslo informacijos centro partneriais buvo Šakių kultūros centras, „Gulbelės prekyba“ ir „Senukai“, Šakių turizmo ir informacijos centras, Šakių seniūnija.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.