Automobilių sporto entuziastai jėgas išbandė ant dirbtinio ledo

ziemos trekas
Pievoje ant dirbtinio ledo vykusios varžybos sulaukė puikių dalyvių ir žiūrovų atsiliepimų, o jėgas išbandyti ar patobulinti vairavimo įgūdžius čia galima tiek savaitgaliais, tiek šiokiomis dienomis. M. Abromaičio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį šeštadienį Prancų kaimo prie Briedžių (Šakių sen.) pievoje ant dirbtinio ledo vykusios žiemos treko varžybos, skirtos paminėti Šakių automobilių sporto klubo (ASK)10-metį, sutraukė didžiulį būrį šio sporto entuziastų, tarp kurių net svečiai iš Taivano.

Nors iš anksto dalyvauti varžybose buvo užsiregistravę daugiau nei 80 dalyvių, renginio dieną prie starto stojo 70. Sulaukta svečių ne tik iš Kauno, Jurbarko, Marijampolės, Kupiškio, Alytaus, Vilkaviškio, Tauragės ir kitų miestų, bet ir Taivano. Kaip sakė Šakių ASK vadovas ir pagrindinis renginio organizatorius Tadas Viliūšis, taivaniečiai svečiavosi pas vieną iš renginio dalyvių, drifto čempioną Benediktą Čirbą, iš kurio mokosi driftinti, tad nepraleido progos apsilankyti ir mūsų krašte.

„Jie pravažiavo bandomąjį važiavimą ir daugiau nevažiavo, nes pasirodė per slidu. Jiems apskritai pasirodė sunkiai suprantama, kaip čia pievoje ledas, tokios sąlygos, tiesiog ekstrymas“, – apie neeilinius svečius pasakojo T. Viliūšis.

Išties dirbtinis ledas pievoje neeilinė iniciatyva ir mūsų tautiečiams. Šiais metais ūkininko Karaliaus laukuose įrengta dirbtinio ledo trasa ne tik pasiteisino, bet ir pranoko lūkesčius.

„Pas mus rajone nėra kur treniruotis, pats važiuoju ralyje, tai ir kilo idėja įrengti trasą, o žiemą pati geriausia mokykla“, – sako Vilmantas Karalius ir priduria, kad jau pernai kilo pirminė idėja, kurią visiškai įgyvendino šį sezoną. Tiesa, paslauga mokama, tačiau laiką trasoje gali leisti visą dieną.

Anot pašnekovo, savaitgaliais trasoje būna bemaž po 50 automobilių, kurių vairuotojai treniruojasi, tobulina vairavimo įgūdžius. Važinėti trasoje galima ir ne tik savaitgaliais. Čia laukiami tiek sportiniai, tiek paprasti automobiliai. Tiek profesionalai, tiek mėgėjai. Kaip sako V. Karalius, trasa įrengta ganykloje, tad saugu, niekur iš trasos neišslysi, be to, kadangi pats Vilmantas nuolat važiuoja įvairiose varžybose, tad žino, kaip smagiau ir kokia trajektorija įrengti trasą, kad važiuoti būtų dar ir įdomu.

Tad įspūdžių ir gerų atsiliepimų netrūko ir iš savaitgalį surengtų žiemos treko varžybų, kurias Šakių ASK suorganizavo bemaž po penkerių metų pertraukos, nes dažniausiai pavesdavo oro sąlygos, tvenkiniai nepakankamai užšąla. Tad ir savaitgalio varžybos šį sezoną bemaž pirmosios ir šalyje, galbūt todėl ir sulaukta tokio gausaus būrio dalyvių.

Iš viso renginio dalyviai varžėsi šešiose klasėse, daugiausiai dėmesio, net 18 dalyvių, sulaukė RWD (galiniais ratais varomi automobiliai) klasė. Joje nugalėjo kaunietis Andrius Grigaitis su „BMW 323ti“, antras liko kraštietis Tomas Kažemėkaitis, vairavęs „BMW e36“ o trečią vietą užėmė Benediktas Čirba su BMW.

Jaunimo klasėje (viena ašimi varomi automobiliai) geriausiai sekėsi „Mitsubishi Colt“ vairavusiam lukšiečiui Justui Žukauskui, antrą vietą užėmė jurbarkiškis Rytis Gurkys su „Honda Civic“, o trečias – Arnas Jakas iš Šiaulių su „Renault Clio“. Iš viso šioje klasėje varžėsi septyni sportininkai.

Damų klasėje jėgas išbandė penkios dailiosios lyties atstovės. Pirmą vietą užėmė šiaulietė Ingrida Jakienė su „Renault Clio“, antra liko Sonata Mickienė iš Kauno su „Mini Cooper“, o trečią vietą užėmė šakietė Austėja Karaliūtė, vairavusi „Renault Clio“.

FWD klasėje (priekiniais ratais varomi automobiliai) varžėsi 14 dalyvių. Čia nepralenkiamas buvo Edgaras Kurauskas iš Vilkaviškio su „VW Golf“, antrą vietą užėmė „Ford Focus“ vairavęs šakietis Vilmantas Karalius, trečias – taip pat kraštietis Paulius Sprainaitis (irgi su „Ford Focus“).

AWD klasėje (visais ratais varomi automobiliai) prie starto stojo 13 sportininkų, o fortūna šypsojosi svečiams. Pirmą vietą iškovojo palangiškis Vaidas Vaičekauskas su „Subaru Impreza WRX sti“, antras liko „Audi A3“ vairavęs Simonas Kazbaras iš Vilniaus, trečią vietą užėmė tauragiškis Kęstutis Krakys su „Subaru“. Būtent šios klasės nugalėtojui atiteko ir Šakių r. savivaldybės mero Raimondo Januševičiaus taurė.

„Laisvoje“ klasėje (automobiliai be apribojimų) pergalę šventė S. Kazbaras iš Vilniaus, antras – Gvidas Okas iš Tauragės su „Subaru“, o trečias – ankstesnėje klasėje laurus nuskynęs V. Vaičekauskas.

Kaip jau po renginio kalbėjo T. Viliūšis, išties džiugina, kad klubo 10-mečiui skirtos varžybos pasiteisino – puikių atsiliepimų netrūko tiek iš žiūrovų, tiek iš dalyvių. Tad Šakių ASK vadovas svarsto: jeigu oro sąlygos leis, galbūt šį sezoną surengti varžybas ant tvenkinio, o jei ne, orientuotis į slalomo varžybas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.