5 marinatai jūsų grilio patiekalams


Kepimo lauke sezonas jau po truputį įsibėgėja. O su juo ir... Poreikis atrasti naujus skonius. Juk sutikite, net ir šašlykas gali kiek pabosti, jeigu mėsytė visada marinuojama lygiai taip pat. Tam, kad taip nenutiktų, siūlome jums penkis puikius marinatus grilio patiekalams. Išbandykite ir, esame tikri, gardžiuositės patys ir naujais skoniais pradžiuginsite šeimos narius ar draugus.

Meksikietiškos virtuvės inspiruotas citrusinis marinatas

Meksikos virtuvė – kupina spalvų ir ryškiais skoniais pasižyminčių ingredientų. Būtent ji ir įkvėpė šį unikalaus skonio marinatą, kuris idealiai tiks paukštienai. Tiesa, tikrai neprašausite pro šalį, juo pagardinę ir kiaulieną ar jautieną.

Jums reikės:

● 2 kg vištienos (arba kitos pasirinktos mėsos);
● 1 laimo sulčių;
● 1 stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
● 1 v. š. smulkintų konservuotų aitriųjų pipirų (idealiai tiks chipotle);
● 1 a. š. džiovintų raudonėlių;
● 1 a. š. druskos;
● žiupsnelio kalendros arba petražolių.

Gaminimo eiga:

Vištieną (ar kitą pasirinktą mėsą) supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Tada ant viršaus supilkite visus marinato ingredientus ir viską labai gerai išmaišykite. Uždenkite dubenį ir įdėkite į šaldytuvą. Po 5–6 valandų galite kepti. Skanaus!

Subtilaus skonio marinatas su kefyru

Šiuo sezonu parduotuvių akcijų leidiniai siūlo nuolaidas įvairiausių skonių šašlykams. Vis dėlto, jeigu norite pasigaminti naminį marinatą, siūlome išbandyti šį itin švelnų ir labai gardų receptą. Idealiai tiks kiaulienos šašlykams, bet galite išbandyti ir paukštienai.

Jums reikės:


● 3 kg kiaulienos (arba paukštienos);
● 2 l kefyro;
● 2 kg svogūnų;
● žiupsnelio mėgstamų žolelių (puikiai tiks bazilikai, raudonėlis, krapai, petražolės ir pan.);
● druskos (pagal skonį).

Gaminimo eiga:

Pirmiausia mėsą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Juos sudėkite į dubenį ir apibarstykite žolelėmis. Tada griežinėliais supjaustykite svogūnus ir sumaišykite juos su mėsa. Užpilkite kefyrą. Viskas – dubenį uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą bent 5 val. O geriausia – per naktį. Likus pusei valandos iki kepimo, nepamirškite užberti druskos.

Klasikinis graikiškas marinatas

Norite ant savo stalo įnešti graikiškų skonių? Tokiu atveju šis marinatas – kaip tik jums. Tiks pagardinti tiek mėsai, tiek žuviai.

Jums reikės:


● 2 kg mėgstamos žuvies / mėsos;
● 4 v. š. tyro alyvuogių aliejaus;
● 4 v. š. raudonojo vyno acto;
● 1 susmulkintos skiltelės česnako;
● ¼ a. š. džiovintų raudonėlių;
● ¼ a. š. džiovintų čiobrelių;
● ¼ a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga:

Dubenėlyje sumaišykite visus ingredientus. Tada pilkite marinatą ant žuvies ar mėsos. Įsitikinkite, kad jis pasiskirstė tolygiai. Dubenį su mėsa uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą bent 3 val. Viskas – galite kepti.

Pomidorų sulčių marinatas

Šis marinatas idealiai tiks kiaulienos šašlykui. Mėsa bus sultinga, minkšta ir labai gardi. Rekomenduojame.

Jums reikės:


● 3 kg kiaulienos sprandinės;
● 1 l pomidorų sulčių;
● 3 v. š. sojos padažo;
● 4 vidutinio dydžio svogūnų;
● ½ a š. cukraus;
● 1 lauro lapo;
● žiupsnelio džiovintų žolelių (idealiai tinka Provanso žolelių mišinys);
● žiupsnelio druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:

Pirmiausia, mėsą supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, o svogūnus nulupkite ir susmulkinkite griežinėliais. Į dubenį sudėkite mėsą, svogūnus, supilkite pomidorų sultis ir visus likusius ingredientus. Gerai išmaišykite ir palikite bent kelioms valandoms marinuotis, geriausia – per naktį.

Sodrus marinatas žuviai

Pabaigai, norime pasiūlyti itin gardų marinatą žuviai. Juk kartais ant grilio smagu pasikepti ne tik mėsytę!

Jums reikės:


● 500 g mėgstamos baltos žuvies;
● 1 čili pipiro;
● 4 cm ilgio imbiero šaknies;
● 1 a. š. kalendrų;
● 1 a. š. kmynų;
● 1 a. š. alyvuogių aliejaus;
● žiupsnelio jūros druskos.

Gaminimo eiga:

Iš čili pipiriuko išimkite sėklas ir jį susmulkinkite. Tada sumaišykite su tarkuotu imbieru, aliejumi, kalendra, kmynais ir jūros druska. Šiuo mišiniu ištrinkite žuvį iš visų pusių. Padėkite į šaldytuvą ir palikite bent valandai. Viskas – galite kepkite. Skanaus!

d-0179

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar vartojate mūsų krašte pagamintą produkciją?

klausimelis 12 03Aušra iš Valenčių:

Užsukam į „Laimę“ pyragų. Vyras iš vietinės įmonės dažnai perka šakočius. Taip pat ir raugintus kopūstus. Kokybė pasiteisino, todėl ir perkam. Rečiau nusiperkam vietoje gaminamo aliejaus. Dažnai iš anksto užsisakom norimos produkcijos. Apie pirtininkų teikiamas paslaugas ne itin žinau. Baldininkų paslaugomis taip pat netekę naudotis. Galbūt daugiau naudojuosi grožio paslaugomis, dauguma žmonių – autoservisų. 

klausimelis 12 03 2

Rasa iš Šakių:

Taip, perku. Kepyklos „Rugelis“ gaminius, mėgstam Juškų raugintus kopūstus. Dažniausiai produkciją įsigyjam iš pačių gamintojų, jų įmonėse. Perkam todėl, kad esam išbandę, pavyzdžiui, kopūstus. Nuvežam net artimiesiems. Prekybos centruose renkamės labiau mūsų krašte pagamintą produkciją. Tai sveikesnis, kokybiškesnis maistas. Be abejo, naudojamės grožio specialistų, odontologų paslaugomis. Tiesa, nei pirtininkų, nei baldininkų paslaugomis neteko pasinaudoti.

europos pulsas350px

IDLT240726 MA2022baneriai300x600

nuoma350px 
 
 BlueYellow-baneris
 
duarto baneris
 
sms
tu esi 350px

lt72 3
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.