Per savaitgalį – sergamumo šuolis

vakcinavimo centras tentas
Vakcinavimo centras „Vaxzevria“ vakcina intensyviai skiepijo šeštadienį, visu pajėgumu ketina dirbti ir šią savaitę – planuojama gauti 1050 „Pfizer“ vakcinos dozių. D. Pavalkio nuotr.


„Nedžiugina situacija, nes žymus sergamumo šuolis. Išėjom į blogesnį scenarijų“, – pirmadienį ryte apie sergamumą koronavirusu kalbėjo savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis.
 
Pasak jo, pandemijos pagreitis rodo 120 proc. augimą. Sergančiųjų ypač padaugėjo per savaitgalį. Jei anksčiau naujų atvejų dienos vidurkis buvo nukritęs iki dviejų, tai dabar vidutiniškai skaičiuojami šeši nauji atvejai. 100 tūkst. gyventojų per 14 d. tenka 238 sergantieji (Lietuvos vidurkis – 597 atvejai). Pirmadienio duomenimis, rajone sirgo 73 asmenys, saviizoliacijoje – 217. Iš 774 atliktų testų teigiamų atvejų skaičius taip pat gerokai šoktelėjo – 5,8 proc.

„Buvom trylikti, dabar esame 14-oje vietoje, tai beveik toj pačioj, nors skaičiai šoktelėję gerokai, tačiau situacija prastėja visoje Lietuvoje“, – mintimis dalijosi R. Juškaitis.

Jei sergamumo kreivė negerės, trečiadienį Vyriausybės sprendimu galime atsidurti savivaldybių, kur taikomos griežtesnės karantino sąlygos, sąraše. Viena iš tokių sąlygų – pradinukų testavimas.

Kalbėdamas apie vakcinavimą, R. Juškaitis informavo, kad šeštadienį vakcinavimo centras dirbo pilnu pajėgumu – „Vaxzevria“ vakcinas gavo 325 žmonės, daugiausiai jos buvo skirtos revakcinacijai. Intensyvus darbas vakcinavimo centre planuojamas ir šią savaitę – ketinama gauti 1 tūkst. 50 dozių „Pfizer“ vakcinos, taip pat kviečiami „Vaxzevria“ vakcina skiepytis 45-erių ir vyresni.

„Kviečiame jaunesnę grupę, kad suskiepytume turimus šios vakcinos kiekius“, – sakė savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas, pridūręs, kad „Pfizer“ vakcina ketinama skiepyti tų įmonių darbuotojus, kur anksčiau norintys buvo skiepijami „Vaxzevria“, o dabar atėjo ir kitą vakciną pasirinkusių eilė.

Kadangi bendra registracijos sistema dar neveikia, žmonės raginami registruotis per e-sveikatos sistemą arba per Pirminės asmens sveikatos priežiūros centrą (8 345 60 725). Tiesa, šį registracijos numerį kaip atsarginį ketinama pasilikti ir pradėjus veikti bendrai registracijai.

Šiuo metu iš viso rajone yra paskiepyti 7 tūkst. 427 asmenys arba 28,5 proc. Abiem dozėmis vakcinuotų piliečių rajone yra 3 tūkst. 685.

Pagal amžiaus grupes vakcinuotų skaičius rajone išdėstęs taip: nuo 75-erių iki 79-erių yra paskiepyta 63 proc., 70–74-erių amžiaus grupėje – 60,5 proc., 65–69-erių – 58 proc., o pradėjus skiepyti 55-erių ir 45-erių metų amžiaus grupes jau suvakcinuota 36 proc. žmonių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.