Džiugino kasmetinė derliaus šventė

derliaus sventeAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Po atliktų rudens darbų dera pasidalinti užaugintomis rudens gėrybėmis ir jomis pradžiuginti aplinkinius. Paskutinįjį rugsėjo mėnesio savaitgalį Šakiuose šurmuliavo gausybė žmonių, susirinkusių į kasmetinę derliaus šventę, kuri šiais metais buvo simboliškai pavadinta „Ratu“. Šiemetinės šventės dalyviai galėjo lepintis itin gražiu ir saulėtu oru.
 
Apsilankyti buvo tikrai verta
 
Derliaus šventė, rajono savivaldybės darbuotojų ir visų norinčiųjų prisidėti dėka, vyksta jau daugelį metų. Kiekvienais metais kupini idėjų šventės organizatoriai „atgimsta“ su naujomis mintimis, kurias išpildo, taip džiugindami kiekvieną atvykusį į rudens šventę.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais, šventė prasidėjo rudens gėrybių muge. Prekiautojų stalai tiesiog lūžo nuo įvairiausių suvenyrų, rankų darbo gaminių, skaniausių pyragų, sušalusieji galėjo įsigyti vilnones megztas ar veltas kojines. Sodininkai siūlė įvairiausius medelius ir gėles. Apsispręsti, kokių pirkti vaismedžių, padėjo pardavėjų paragauti siūlomi vaisiai. Galima drąsiai teigti, kad kiekvienas atvykęs galėjo įsigyti jam reikalingų dalykų, nes šventėje netrūko nieko. Iš jos žmonės išėjo taip pat ir pamaitinti, nes galėjo paskanauti verdamų sriubų, žirnių košės, plokštainio, ir net šernienos.

Rudens derliaus šventės programa prasidėjo Šakių kultūros centro pučiamųjų orkestro pasirodymu, kuris, ko gero, skambėjo visame mieste. Renginio metu buvo pristatyta „Varpo“ mokyklos ir „Žiburio“ gimnazijos dramos studijos kompozicija. Rajono sodybos taip pat neliko nepastebėtos,-  gražiausios iš jų buvo apdovanotos. „Rato“ šventės dalyvius linksmino kapelija „Mingė“, grupė „Trio Largo“, Slavikų bei Liepalotų kaimų kapelos. Šventės metu vyko skarų madų šou, kurį organizavo ir šakiečiams parodė Šakių moterų veiklos klubas. Neapsieita ir be rajono aktyviausiųjų ir darbščiausiųjų žmonių apdovanojimų, jiems meras J. Bertašius įteikė padėkos raštus. Už dalyvavimą šventėje buvo apdovanotos  ir rajono seniūnijos bei jų seniūnai.

Vakarinėje derliaus šventės dalyje buvo rodomas lazerių šou ant Šakių ežero, o po jo visi norintieji galėjo linksmintis diskotekoje po atviru dangumi

Skulptūrų ir ratų kompozicijos

Šakių miesto alėjoje ir savivaldybės prieigose puikavosi seniūnijų paruoštos ratų ir skulptūrų kompozicijos. Visi norintieji galėjo apsidairyti ir išsirinkti savo favoritus. Komisija, kurią sudarė Lolita Rugytė, Aurelija Papievienė ir komisijos pirmininkas Kęstutis Dovydaitis išrinko 1-3 vietų kompozicijų laimėtojus. Lukšių bendruomenės centras, sukūręs išskirtinę rato kompoziciją, visiems nušluostė nosis ir laimėjo pirmąją vietą. O Plokščių mokykla – daugiafunkcis centras pelnytai pirmąją vietą laimėjo sukūrę įspūdingą skulptūrą.

A. Papievienė pasakojo, jog bendruomenių centrams tiesiog buvo duota tema „Ratas“, o medžiagiškumas ir kiti panašūs dalykai nebuvo pateikti, todėl seniūnijoms teko pasukti galvas ir pasisemti kuo originalesnių idėjų. Pakalbinus kompozicijas vertinusią komisiją, paaiškėjo, jog jiems dėl pirmųjų vietų nugalėtojų nereikėjo sukti galvų, nes pamačius visas skulptūras ir kompozicijas iš karto vienbalsiai nusprendė, kam bus skiriamos pirmosios vietos. Tačiau ilgiau teko pagalvoti, kam skirti antrąsias ir trečiąsias vietas. Vis dėlto, anot komisijos, buvo įdomu ir smagu išvysti seniūnijų kurtas kompozicijas, o geriausius ir apdovanoti. Juk visos seniūnijos stengėsi ir tikrai įdėjo nemažai darbo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.