Šakių bibliotekoje – „Įsikūrę prie Nemuno“

Šakių viešojoje bibliotekoje atidaryta paroda „Įsikūrę prie Nemuno“. Tai kilnojamoji paroda ir reprezentacinis albumas, supažindinantis visuomenę su panemunės miestų ir miestelių istoriniu, kraštovaizdžio ir urbanistiniu paveldu.

Kaip seniau atrodė šalia Nemuno įsikūrę miestai ir miesteliai, nuo seno besididžiuojantys savo garbinga praeitimi bei vaizdingu kraštovaizdžiu? Kokią jų kultūrinė ir ekonominė reikšmė Lietuvos istorijoje? Į pastarąjį klausimą gali atsakyti miestelius tyrinėję specialistai, pateikdami mums istorinius, archeologinius, kultūrologinius duomenis. O štai sužinoti, kaip seniau atrodė viena ar kita vietovė, šiandien galime tik amžininkų užfiksuotose senosiose graviūrose, atvirukuose ir fotografijose.
 
Projektu „Įsikūrę prie Nemuno“ siekiama įtaigiai ir patraukliai parodyti plačią panemunės regiono istorinio, kraštovaizdžio ir urbanistinio paveldo panoramą, pasitelkiant iki 1945 m. leistus atvirukus, fotografijas, senąsias graviūras. Paroda supažindina su 25 mūsų valstybingumo ir kultūros istorijai svarbiais, dabartinėse Lietuvos, Baltarusijos ir Rusijos teritorijose įsikūrusiais panemunės miestais ir miesteliais. Šalia ikonografinės medžiagos pristatoma trumpa kiekvienos gyvenvietės istorija, herbas, prisimenami ten gyvenę žymūs žmonės. Parodoje panaudota daugiau kaip 300 nuotraukų ir atvirukų, kurios geriausiai iliustruoja gyvenviečių savastį, miestelėnų kasdienybę, šventes, svarbius įvykius, urbanistinį ir gamtinį paveldą. Ekspozicijai parengti naudotasi ne tik įvairių institucijų fondais ir archyvais, bet ir kolekcininkų asmeniniais rinkiniais, tad bus galima pamatyti dar niekur nepublikuotų fotografijų. Paroda veiks iki lapkričio 11 d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.