Pagaliau kultūros centras duris atveria ir žiūrovams

kc pridavimas
Nuotr. Paskutinis objektą apžiūrėjo ir penktadienį ant statybos darbų užbaigimo akto pasirašė Valstybinės komisijos pirmininkas Zenonas Galadauskas (dešinėje).

Gintarė MARTINAITIENĖ

Penktadienį Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos vadovas bei Valstybinės komisijos pirmininkas Zenonas Galadauskas padėjo paskutinį parašą ant Šakių kultūros centro statybos darbų užbaigimo akto.

Šeštadienį kultūros centre jau vyko ir pirmasis koncertas, o centro direktorius Raimondas Januševičius sako esantis euforijoje, kad pagaliau komfortabilia aplinka galės mėgautis ir žiūrovai.

Nors rugsėjo 28 d. po trejus metus trukusios rekonstrukcijos visuomenei buvo pristatytas moderniausias tokio pobūdžio objektas Lietuvoje, tačiau veikla iki šiol Šakių kultūros centre nevyko – objektas nebuvo priduotas eksploatacijai. Kai kurie koncertai net buvo atšaukti, tačiau šeštadienį pirmieji sceną išbandė Marius Jampolskis ir Irūna Puzaraitė.

Iki penktadienio 10 darbo dienų Šakių kultūros centre galėjo lankytis Valstybinės komisijos nariai. Pagal norą jie galėjo centrą apžiūrėti ir vertinti tiek atskirai, tiek grupėmis. Reikėjo įvairių institucijų palaiminimo – ne tik priešgaisrinės, bet ir darbo inspekcijos, Maisto ir veterinarijos tarnybos, neįgaliųjų, šilumos tinklų, vandentiekio, statybų inspekcijos, Visuomenės sveikatos centro  ir kitų. Paskutinysis objektą apžiūrėjo ir penktadienį ant akto pasirašė komisijos pirmininkas Z. Galadauskas. Pasak kultūros centro direktoriaus Raimondo Januševičiaus, tam tikrų koregavimų buvo, tačiau daugiausiai tai dokumentų, bet ne statybos trūkumai.

„Dažnai tai buvo ir popieriai, patvirtinantys popierius. Jų tiek, kad visos spintos reikės“, – šmaikštavo R. Januševičius ir džiaugėsi, kad pagaliau ir darbuotojai, ir kolektyvai turės geras darbo sąlygas.

Net Valstybinės komisijos pirmininkas marijampolietis Z. Galadauskas juokavo, kaip šį objektą reiktų perkelti į Marijampolę. Kadangi tai neįmanoma, marijampoliečiai žadėjo atvykti į Šakiuose organizuojamus renginius bei patys įvertinti kultūros centro modernumą.

„Euforijoj“, – paklaustas apie savijautą sakė kultūros centro direktorius.

Jis pripažino, kad nežinia nuo darbų užbaigimo iki pilnos dokumentacijos sutvarkymo, kai nieko nepaskubinsi, tikrai slėgė. Tuo labiau, kad ir žmonės reiškė pageidavimą renginius lankyti jau naujajame kultūros centre.

Vienas artimiausių – grandioziškas „Cirko žiburių“ festivalis.

„Pirmasis festivalis įvyko 1978 metais. Lygiai 40 metų. Mes tiesiog privalėjome „Cirko žiburius“ daryti naujame kultūros centre. Taip ir bus“, – su užsidegimu kalbėjo R. Januševičius.

Jis informavo, kad būtent Šakių kultūros centrą, kaip sėkmingos investicijos pavyzdį, Kultūros ministerija pristatys Helsinkyje vyksiančios konferencijos metu.

Iš viso kultūros centro rekonstrukcija atsiėjo 2,6 mln. eurų. Po rekonstrukcijos centro plotas padidėjo beveik tūkstančiu kvadratų (nuo 1243 kv. m iki 2241 kv. m). Kartu su balkonu sėdimų vietų skaičius – 378 (buvo 290).

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.