Vaikystės mieste - vaikų šurmulys

vaikystes salisSekmadienį J. Lingio parkas Šakiuose skendėjo vaikiškame šurmulyje, pramogose ir linksmybėse. Čia nuotaikingai paminėta Tarptautinė vaikų gynimo diena.
 
Nuotr. Vaikystės mieste didžiausias dėmesys skirtas vaikams, kuriems buvo siūloma daugybė pramogų, be to, jie patys demonstravo savo gebėjimus.
 
Šakių kultūros centro organizuotas renginys „Atgal į vaikystės miestą“ sutraukė nemažą būrį mažųjų žiūrovų bei jų tėvelių. Užsukti į vaikystės miestą ragino ir linksmasis renginio vedėjas, LNK laidos „Atgal į vaikystės miestą“ vaikų numylėtinis TEP LEP karalius. Vaikystės mieste buvo galima aplankyti amatų, tapybos, piešimo, dūkimo, teatro, kulinarų, riestainių, grožio, sporto ir kitas gatves. Tad kiekvienas pagal savo norus bei įgeidžius galėjo pasirinkti sau patinkančią pramogą. Vieni piešė, kiti galėjo išmokti gamybos iš laikraščių subtilybių, dar kiti gaminosi sau skanėstų. Šventės pradžioje teatro gatvėje Šakių bei Lukšių darželių auklėtiniai visus žavėjo savo aktoriniais gebėjimais, o scenoje meninę programą dovanojo daugybė vaikų meno kolektyvų. Kas šoko, kas dainavo, kas vaidino ar demonstravo savo lankstumą ir išmonę, o kas tiesiog nepraleido progos išsidūkti ir papramogauti. Juk Šakiuose tokios galimybės ir šventės jau seniai nebuvo. Ką gi, pirmasis naujojo kultūros centro direktoriaus Raimondo Januševičiaus blynas neprisvilo. Belieka tikėtis, kad ateityje jų daugės ir jie bus vis skanesni.

Naudojantis proga, renginio metu padėkos žodžiai išsakyti neseniai parko teritorijoje vaikų sūpynes, karstynes bei čiuožynę pastačiusiai UAB „Gulbelė“ ir jos vadovui Arūnui Tarnauskui. Ne vienas mažasis šakietis jas jau išmėgino, o nespėjusieji tai galėjo padaryti šventės metu. Svarbiausia, kad tik pastačius sūpynes atgijo parkas, viliojantis čia užsukti tiek mažuosius, tiek jų tėvelius.

Dar penktadienį Vaikų gynimo dienos proga Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Šakių skyriaus vardu Šakių ligoninėje ligoniukus ar tiesiog sutiktus ligoninės teritorijoje vaikus sveikino gandras (Aurelijus Marčiulionis) bei du jo padėjėjai – Ieva Sabalienė ir Paulius Puskunigis. Jie su dovanomis rankose sergantiesiems linkėjo greičiau pasveikti, nestokoti sveikatos ir geros nuotakos. Pasak jų, vaikai šią dieną nusipelno dėmesio, o sergantiesiems to dėmesio ir rūpesčio reikia dar daugiau. „Ne tik vaikai, bet ir žmonės pamatę mus šypsosi, vadinasi, praskaidrinom nuotaiką, o tai šaunu“, - džiaugėsi A. Marčiulionis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.