Kardais nemojuos ir koalicijos sutarties nenutrauks, tačiau į vicemerus siūlys tą patį kandidatą

pilypaitisAsta GVILDIENĖ
 
Balandžio 17 dienos savivaldybės tarybos posėdyje įvykęs akibrokštas nustebino ir pribloškė ne vieną rajono gyventoją. Tarybos pritarimo nesulaukė ir mero pavaduotoju nebuvo patvirtintas gelgaudiškietis Edgaras Pilypaitis. Kokios politinės dėlionės vyksta už uždarų durų, jei nesilaikoma koalicijos sutarties?
 
Nuotr. Ar taryba pritars ir mero pavaduotoju patvirtins E. Pilypaičio kandidatūrą, paaiškės balandžio 30 dieną.
 
Šeštadienį vykusiame Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų Šakių skyriaus ataskaitiniame – rinkiminiame susirinkime buvo ne tik neaptarti nuveikti darbai, dar vienai kadencijai skyriui vadovauti išrinktas Algirdas Klimaitis, bet ir svarstyta, kokius žingsnius toliau žengti – nutraukti Koalicijos sutartį, ar ją tęsti, į mero pavaduotojo postą siūlyti tą patį kandidatą, ar ieškoti naujo?

Kovo 24 dieną Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Šakių skyriaus pirmininkas Juozas Bertašius  ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų Šakių skyriaus pirmininkas Algirdas Klimaitis savo parašais patvirtino koalicijos sutartį, kurią sudarant buvo apsitarta, kuri partija į kokius postus siūlys savo kandidatus. Pasak A. Klimaičio, į mero pavaduotojo postą nutarta priimti Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidatą, o į savivaldybės administracijos direktoriaus ir jo pavaduotojo postus savo atstovus deleguos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Be to, buvo sutarta, kad Regioninės plėtros bei Sveikatos ir socialinių reikalų komitetams vadovaus Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų, o Ūkio, Finansų ir Švietimo  komitetams – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų  atstovai. „Tokie postų ir pozicijų pasiskirstymai buvo numatyti koalicijos sutartyje. Viena ir kita pusė privalėjo paremti siūlomas kandidatūras. Nepatvirtinus į mero pavaduotojo postą mūsų deleguoto atstovo E. Pilypaičio, galima sakyti, buvo pažeista koalicijos sutartis“, - konstatavo faktą Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų Šakių skyriaus pirmininkas.   

„Kardais nemojuosim ir koalicijos nenutrauksim, tačiau kitame tarybos posėdyje, kuris vyks balandžio 30 dieną, kai bus svarstomas koalicijos politinio pasitikėjimo pozicijų skyrimas, dar kartą į mero pavaduotojo postą merui siūlysime teikti tą pačią E. Pilypaičio kandidatūrą, - atviravo A. Klimaitis. – Tokį sprendimą šeštadienį priėmė Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų Šakių skyriaus visuotinis susirinkimas, tokios pozicijos ir laikysimės. Tikimės, kad jie parems mūsų siūlomą atstovą, kaip ir mes pritarsime jų pasirinkimui.“

Tokio akibrokšto, kuris įvyko po rinkimų pirmajame tarybos posėdyje, kai buvo atmesta mero pavaduotojo kandidatūra, A. Klimaitis neatsimena. „Galvojau, kad per 25 savivaldos metus esame pasiekę pakankamą brandą ir atsakomybę. Jei parašais patvirtinama koalicijos sutartis, tai ji turi būti ir vykdoma, - tvirtino pašnekovas. – Yra tam tikros taisyklės, tam tikra tvarka, kurios reikia laikytis. Tikėkimės, kad tas pirmasis tarybos  posėdis liks tik netikėta repeticija.“

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų Šakių skyriaus pirmininko įsitikinimu, nereikia klausytis gandų, kurie bendrai kultūrai garbės nedaro. „Galbūt kartais reikia suvaldyti savo ambicijas, gerbti vieniems kitus, o svarbiausia – gerbti savo rinkėjus ir tai parodyti veiksmais, o ne žodžiais,  -  įsitikinęs A. Klimaitis. - Tada ir patyčių sumažės. Dabar gi visi kalba, bet niekas nieko nedaro. Ne programos ir projektai tai išgyvendins, o mūsų pačių elgesys.“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.