Jaunas amžius seniūnui kojos nepakišo

mykolaitisPraėjo lygiai metai, kai jauniausias rajono seniūnas Mindaugas Mykolaitis pradėjo darbą Kidulių seniūnijoje. Vieni nerimavo, kiti džiaugėsi, o neseniai 28–ąjį gimtadienį atšventęs vyras be baimės kibo į darbus. Jis ir šiandien, kaip ir pirmąją darbo dieną, kupinas jaunatviško entuziazmo, tik jau labiau patyręs ir dar rimčiau nusiteikęs veikti kaimo labui.
 
A. Ufarto nuotr. Mindaugas Mykolaitis Kidulių seniūnu dirba vienerius metus.
 
M. Mykolaitis tik nusijuokė paklausus, kas dar be paveldėtos senelių sodybos jį sieja su Kiduliais, ir prisipažino, kad nesupranta tų, kurie nerimauja dėl jo „negrynakraujiškumo“.

„Visada save laikiau kiduliečiu. Čia praleidau vaikystę, visas vasaras, laisvalaikį. Čia mano šaknys. Manau, ne taip svarbu, kur deklaruota žmogaus gyvenamoji vieta, svarbiau – ką jis jaučia širdyje“, – sakė M. Mykolaitis.

Paklaustas, ar pavyko rasti bendrą kalbą su vietiniais, seniūnas stengėsi nutylėti asmenines nuoskaudas ir liko dalykiškas.

„Labai džiaugiuosi, kad yra nemažai žmonių, kurie savo patirtimi, darbu, idėjomis ar patarimais prisideda prie bendro tikslo – gražesnių Kidulių. Savaime suprantama, kad yra saujelė žmonių, kurie nuolat viską kritikuoja. Gal iš įpratimo? Na, bet ką padarysi. Kritika nėra blogai, jei ji pagrįsta. Tai padeda tobulėti ir labiau stengtis. Stengiuosi“, – mintimis dalijosi seniūnas.    

Pasiteiravus apie opias socialines seniūnijos problemas, seniūnas pripažįsta, kad gerais norais stogų neužlopysi, o skolų neužgydysi, bet tikina, kad padeda kiekvienam besikreipiančiam, jei tik problemų sprendimas yra seniūnijos kompetencijoje.

Iš vidaus susipažinęs su biurokratinių mechanizmų vingrybėmis ir pamatęs realią Kidulių situaciją, seniūnas neišsigando ir entuziazmo neprarado. Priešingai, jaunasis maksimalistas nesureikšmina išgyventų sunkumų, teigia iš jų daug išmokęs ir ketina toliau įgyvendinti savo viziją.

„Patirties tikrai įgijau daug. Nuo bendravimo su žmonėmis iki planavimo, darbų organizavimo ir pan. Ši patirtis naudinga ne tik darbe, bet ir asmeniniame gyvenime. Pirmieji metai buvo skirti susipažinti, apsižvalgyti ir įgyti patirties bei sistemai perprasti“, – kalbėjo seniūnas.

Pabrėždamas, kad seniūnija Kiduliais nesibaigia, M. Mykolaitis pasakojo apie sėkmingą bendradarbiavimą su Bunikių bendruomene „Kregždantė“ ir Voverių bendruomenės centru „Jotija“ ir kartu surengtą sporto šventę Voveriuose bei artojų varžybas Bunikiuose.

Dar vienas matomas seniūno darbas buvo pasiruošimas neseniai praūžusioms „Aukšlinėms“.

„Intensyviausi darbai vyko paskutinę savaitę, kada šienavome. Reikėtų padėkoti seniūnijos darbuotojams, kurie stengėsi, dirbo, kad viskas būtų sutvarkyta laiku“, teigė M. Mykolaitis.
 
Parengė Monika Būblaitytė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.