Nuo šiol išvykos – pagal nustatytą tvarką

Penktadienį rajono savivaldybės taryba patvirtino sporto, mėgėjų meno kolektyvų, organizacijų, veikiančių pagal asociacijų, viešųjų įstaigų įstatymą, reprezentuojančių rajono savivaldybę, pavėžėjimo taisykles.

Nuo šiol visi kolektyvai, organizacijos dėl pavėžėjimų į įvairius renginius kreipsis rajono savivaldybės reglamentuota tvarka. Ne kartą ir paties rajono savivaldybės mero Juozo Bertašiaus buvo įvardyta, jog dėl pavėžėjimų susitarimai būdavo žodiniai, kartais už ačiū, kartais už simbolinę sumą, be jokių taisyklių.
 
Tiesa, klausimas aktualus ne vienam rajono gyventojui, darbuotojui, tad ir diskusijų dėl to būta itin daug. Taip pat rekomendacijų, į kurias administracijos direktorius Evaldas Sniečkus, reglamentuodamas tvarką, žadėjo atsižvelgti.

Jis ne kartą akcentavo ir tai, kad  reikia nuo kažko pradėti ir imtis įteisinti bei reglamentuoti tai, kas daug metų buvo  daroma bet kaip.

Pavyzdžiui, rajono savivaldybės tarybos narys Kęstutis Smirnovas rekomendacijų dėl vykdomų pavėžėjimų taisyklių nustatymo pateikė kone visą lapą.

Kolektyvų pavėžėjimo klausimus spręsdavo rajono savivaldybės administracija. Administracija yra biudžetinė įstaiga – ribotos civilinės atsakomybės viešasis juridinis asmuo, įgyvendinantis valstybės ar savivaldybės funkcijas ir išlaikomas iš valstybės ar savivaldybės biudžetų asignavimų. Vietos savivaldos įstatymo 30 straipsnio 2 dalies 4 punkto nuostatos numato, kad savivaldybės administracija administruoja viešųjų paslaugų teikimą, bet negali jų teikti.

Nuo šiol pareiškėjai turės pateikti prašymus dėl pavėžėjimo į renginius rajono savivaldybės administracijai. Taip pat tokiame prašyme turės būti nurodomi asmenys, atsakingi už kelionę, privalės būti nurodomas vykstančių asmenų skaičius, kelionės maršrutas ir tikslas, išvykimo laikas ir vieta, kelionės trukmė. Prašymai bus perduodami skyriams, koordinuojantiems pareiškėjų veiklos sritis. Skyriaus vedėjas arba valstybės tarnautojas, atliekantis vedėjo funkcijas, vizuos prašymus, priimant sprendimą dėl prašymo atitikimo taisyklėse numatytai tarnybinio autobuso skyrimo tvarkai.

Organizacijų, veikiančių pagal Asociacijų įstatymą, pavėžėjimui į renginius bus skiriama ne daugiau 30 procentų nuo administracijos biudžete reprezentacinėms kelionėms numatytų išlaidų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.