Karinės operacijos – ir mūsų rajone

pratybos karinesGegužės 20 d. baigėsi didžiausios šiais metais Baltijos regione tarptautinės specialiųjų operacijų pajėgų pratybos „Liepsnojantis kalavijas 2016“, kurių metu Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų kariai kartu su sąjungininkais pratybas vykdė ir mūsų rajone.

Nuotr. Į užduotis buvo įtrauktos ir Karinės oro pajėgos.

Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų surengtuose mokymuose vykdyti operacijas įvairiuose karo etapuose kartu su lietuviais tris savaites treniravosi Danijos, Gruzijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, Švedijos ir Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgų kariai.
 
Didelę patirtį tarptautinėse operacijose įgiję Lietuvos ir kitų šalių specialiųjų operacijų pajėgų kariai dalinosi žiniomis ir treniravosi vykdyti specialiąją žvalgybą, įvairių objektų šturmo veiksmus, kaip išlaisvinti įkaitus, neutralizuoti priešiškų pajėgų įtakos agentus, vadovavimo ir valdymo centrus, priešišką propagandą ir kitus svarbius priešo objektus. Didelis dėmesys buvo skiriamas informacinėms operacijoms.

Pratybose dalyvavo ir kitų Lietuvos kariuomenės pajėgų padaliniai ir atstovai. Į užduotis buvo įtraukti Sausumos pajėgų, Karinių oro pajėgų, Mokymo ir doktrinų valdybos, Logistikos pajėgų kariai, taip pat Šaulių sąjungos atstovai.

Mokymuose didelis dėmesys skirtas tarpinstituciniam bendradarbiavimui. „Aras“, VSAT, Policijos departamento, Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovai dalyvavo pratybų planavime, sprendė organizacinius klausimus, taip pat teikė paramą specialiųjų operacijų pajėgų padaliniams, dalyvavo vykdant užduotis.

Derinant veiksmus su miestų savivaldybių atstovais buvo skatinamas kariuomenės ir visuomenės bendradarbiavimas, stiprinami pilietinio pasipriešinimo pajėgumai.

Visoje Lietuvoje vykusios pratybos „Liepsnojantis kalavijas“ organizuojamos kasmet nuo 2012 m., jos rengiamos Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų iniciatyva.

Priminsime, kad „Drauge“ rašėme apie tai, jog kai kurie rajono gyventojai išsigando ginkluotų vyrų ir patyrė nemažai streso, nes apie vykdomas pratybas nežinojo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.