Reikia sąmatininko – įdarbino koordinatorių?

girdauskas vedejasNors ne kartą Regioninės plėtros skyrius akcentavo ir skundėsi, kad neturi sąmatininko, nuo vakar, rugpjūčio 8 d., skyriuje dirba nauja projektų koordinatorė Kristina Juodvalkienė.

Nuotr. Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas svarsto, kad, norint išspręsti sąmatininko problemą, vieną iš darbuotojų gali tekti siųsti mokytis.

Pasak skyriaus vedėjo Vito Girdausko, iš viso atrankoje dalyvavo penki kandidatai. K. Juodvalkienė, komisijos, kurią sudarė administracijos direktorius Evaldas Sniečkus, Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas ir Bendrojo skyriaus specialistas Gediminas Morkeliūnas, nuomone, pasirodė geriausiai. Be to, moteris turi nemenką patirtį dirbant su projektais – ne vienerius metus dirbo Centrinėje projektų valdymo agentūroje.

Krūviai skyriuje didžiuliai, tad vedėjas džiaugiasi, kad nuo šiol su projektais dirbs keturi žmonės. Be minėtos K. Juodvalkienės, projektų koordinatoriais dirba Rasa Liubamirskaitė, Ala Valaitienė ir Janina Povilaitytė. Nors Martyno Šlėderio pareigybė taip pat projektų koordinatorius, V. Girdauskas aiškina, kad jis daugiausiai atlieka įvairias technines užduotis. Tad kaip yra su sąmatininku? Apie jo poreikį prieš kurį laiką buvo prabilusi A. Valaitienė, tokio specialisto būtinybę akcentuoja ir vedėjas.

„Kažkaip reikės spręsti. Nežinau. Ne tik nuo manęs priklauso. Manau, vieną iš dabar esančių specialistų reikės siųsti mokytis“, – svarstė V. Girdauskas.

Dabar, anot jo, pagalbos dėl sąmatų skaičiavimo prašoma „iš šalies“. Dažniausiai čia talkina Ūkio skyriaus vyresnysis specialistas Aurimas Staugaitis.

Regioninės plėtros skyrius pripažįsta, kad taip dirbti sunku, nes brėžinius padaro M. Šlėderis, bet vietoje nėra žmogaus, kuris skaičiuotų sąmatas, pagrįstų išlaidas ir pan.

„Suprantu ir tai, kad už tokią algą, kokia yra siūloma, labai kažko tikėtis neverta, bet...“ – mintimis dalijosi V. Girdauskas.

Administracijos direktorius Evaldas Sniečkus patikino, kad kiekviename skyriuje po atskirą specialistą skirtingoms funkcijoms atlikti tikrai nebus darbinama. Jo nuomone, reikiamas sąmatas atlikti gali Ūkio skyriaus specialistas A. Staugaitis.

„Visiems visko reikia, kai reikia pasiteisinti – atsiranda 105 priežastys. Yra kitokių sričių ir darbų, kur tikrai trūksta specialistų“, – tikino E. Sniečkus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.