Pranašu tapo ne gimtuosiuose Šakiuose, o Vilkaviškyje

smirnovas priesaika
Nuotr. Kęstutis Smirnovas, iki šiol priesaiką davęs kaip Šakių rajono savivaldybės tarybos narys, valdančiajai daugumai suformavus Vyriausybę, prisieks Seime.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Trečią kadenciją Šakių rajono savivaldybės taryboje dirbantis Kęstutis Smirnovas šiandien, spalio 28 d., dalyvauja paskutiniajame tarybos posėdyje. Pergalė Seimo rinkimuose prieš premjerą Algirdą Butkevičių šakiečiui atvėrė kelią į didžiąją politiką. Ir nors tai ilgai siektas rezultatas, K. Smirnovas net nedvejodamas sako, jog palikti gimtuosius Šakius, profesinę veiklą jam ypač gaila.

Paskaičiavo ir įgyvendino

Vilkaviškio rinkimų apygardoje,  Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) paragintas, K. Smirnovas nusprendė kandidatuoti į Seimą. Vargu, ar buvo daug tikinčių, kad jis sugebės partiesti šioje apygardoje dvidešimtmetį karaliavusį premjerą A. Butkevičių. Tačiau K. Smirnovas jau pirmajame ture parodė, kad ir premjerui yra kietas riešutėlis. O paskui, kaip sako pašnekovas, buvo principinė kova, kas ką nugalės.

„Teoriškai paskaičiavome, kad laimėti galiu, beliko tai įgyvendinti praktiškai. Iš pradžių atrodė misija neįmanoma, bet kai dirbi – įmanoma viskas“, – džiaugėsi savo sėkme politikas, pripažinęs, kad ši pergalė iš jo pareikalavo daugybės laiko, atsidavimo, jėgų.

„Du mėnesius intensyviai dirbome. Paskutines dvi savaites ir po 14 valandų. Grįždavau namo, kai vaikai jau miegodavo, o pats negaliu normaliai išsimiegoti iki šiol“, – prisipažino vienas garsiausių Seimo naujokų K. Smirnovas.
Bet, kaip sako jis, tai tik naujo kelio pradžia, nauja patirtis.

Patikėjo vilkaviškiečiai

Tiesa, pasitvirtino ir gerai žinoma patarlė, kad savame krašte pranašu nebūsi. Du kartus K. Smirnovas į Seimą bandė pakliūti dukart kandidatuodamas Šakiuose, tačiau juo labiau patikėjo vilkaviškiečiai. Tad būtent jiems, kaip sakė pašnekovas, ir reikės atidirbti, jų nepamiršti ir tinkamai atstovauti. Ypač dėkingas K. Smirnovas ir savo šeimai, broliams, artimiesiems, iš kurių jautė didžiulį palaikymą. Tad su šeima, prasidėjus darbui Seime, jis ir keliaus į sostinę.

„Taip, gyvenamoji vieta bus Vilnius, savaitgaliais – Vilkaviškis, o pro Šakius prasuksiu“, – pripažino pašnekovas.

Būtent apie K. Smirnovo šeimą, vaikų bei žmonų skaičių viešai pasisakė pats A. Butkevičius, tačiau K. Smirnovas patikina, kad tai tik premjero nusivylimo įrodymas bei noras įkąsti.

Gaila palikti Šakius

Pakrypus kalbai apie tai, kad teks palikti gimtąjį miestą, kur ir jį, ir jis visus pažįsta, K. Smirnovas neslepia – labai gaila, bet laukia nauji iššūkiai, atsakingas darbas.

Gaila jam ir sporto klubo „Audra“, ir Lietuvos graplingo federacijos, kuriai vadovavo, bet yra žmonės, kuriais pasitiki ir jiems bus patikėtas šių organizacijų vairas.

„Teks viską palikti atsakingiems žmonės, kurie tęstų, o ne sugriautų pradėtus darbus“, – sakė ne tik politikas, bet ir profesionalus sportininkas.

Nors dabar jis norėtų būtent tam ir atsidėti – sutvarkyti įvairius juridinius dalykus, rasti reikalingus specialistus, bet nėra tam laiko, nes nuolat tenka vykti į susitikimus, dalinti interviu, dalyvauti televizijos laidose. Tiesa, jis patikina, jog nesitikėjo tokio respublikinės žiniasklaidos spaudimo, tačiau mano, kad vėliau susidomėjimas atlėgs. Nesitikėjo K. Smirnovas, kad po sėkmės rinkimuose atsiras net ir keliolika metų negirdėti ir nematyti „draugai“, kurie manosi esą kompetentingi patarti, pasisiūlyti net patarėjais būti.

„Esu patyręs tai. Jau patikrinta. Draugai tik tie, kurie visada buvo šalia. Ir kai buvau čempionas, ir kai ne, ir kai dalyvavau rinkimuose, bet nelaimėjau, ir dabar. Žmonės, nieko nepadėję rinkimuose prašo postų, siunčia į paštą CV“, –  stebisi kai kurių žmonių naivumu ir noru kažką pasiekti per kitus.

Tačiau viskas, kaip sako K. Smirnovas, jau sudėliota. Jei tik reikės, jo patarėjais, oficialiais ar ne, bus Vilkaviškio rinkimų štabo vadovas Bernardas Marčiukonis bei taip pat sportininkas, aktyvus visuomenininkas, ne tik šiose rinkimuose daug K. Smirnovui talkinęs kraštietis Ričardas Žilaitis.

Neapsimetinės žinančiu

Kol kas naujasis Seimo narys nedrįsta prognozuoti, kaip jam seksis, tačiau save mato švietimo, jaunimo, sporto srityse – būtent ten, kur turi darbinės patirties. Minčių turi dėl vaikų užimtumo, neformalaus švietimo, prevencijos, mokinio krepšelio lėšų.

„Neapsimesiu ir nedirbsiu ten, ko nežinau. Kas tinka miestui, netinka regionui, tai ir reikės spręsti. Staigių bei greitų pakeitimų taip pat nebus, nes prieš keisdami stengsimės analizuoti, kviestis nevyriausybines organizacijas, tartis su konsultantais“, –  apie darbą kalbėjo šakietis.

Visgi vadovaujamų pareigų jis nenori, nes mano, kad tada neturės laiko dirbti bei atsiduoti jį išrinkusiems. Be to, bent jau kol kas tai nėra jo siekiamybė. Kas ja galėtų būti, kai pagaliau pasiektas dešimtmetį siektas tikslas ir jis pagaliau paragaus Seimo nario duonos, sako dar nesvarstantis.

„Neaišku, kaip seksis čia, ar patiks, o paskui matysime, kuria kryptimi pasukti“, – teigė trečią kadenciją Šakių rajono savivaldybės taryboje dirbantis LVŽS narys. Penktadienio tarybos posėdis jam paskutinis. Jį taryboje turėtų pakeisti bendrapartietis Ramūnas Kaunas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.