Svečiavosi bendruomenininkai iš Aukštaitijos

girenu bendruomene
Nuotr. Šukionių bendruomenės pirmininkė Rita Bieliakienė (kairėje) pasirašydama sutartį su Girėnų BC pirmininke Irena Sakalauskiene, tikisi, kad biržiečiai ir šakiečiai dar efektyviau išnaudos įvairias bendradarbiavimo galimybes.


Antradienį rajono savivaldybėje, Ritinių, Girėnų, Liepalotų „Tėviškės“ bendruomenėse bei Zyplių dvare viešėjo Biržų rajono Šukionių bendruomenės delegacija. Svečius lydėjo Šakių bendruomenių centrų (BC) asociacijos pirmininkė Grina Šnirpūnienė, mero padėjėjas Rimantas Valiukas bei Šakių krašto vietos veiklos grupės pirmininkė Aušra Slidziauskienė.
 
Šukionių bendruomenė įregistruota 2001 m., šiuo metu bendruomenė vienija daugiau kaip 100 narių.

„Staigi mūsų bendruomenės pirmininkės mirtis netikėta linkme pasuko Šukionių kaimo bendruomenės istoriją. Teko susitelkti naujai veiklai, ieškoti naujų žmonių ir, aišku, tęsti pradėtus darbus ir projektus. Todėl nusprendėme patirties pasisemti iš kitų Lietuvos bendruomenių, pasižvalgyti, kuo, pavyzdžiui, gyvena zanavykai. Juolab kad draugystė su Šakiais mus sieja jau seniai, esame jau lankęsi 2012 m. Aš asmeniškai pas jus pirmą kartą“, – pasakojo prieš pusmetį Šukionių bendruomenės vairą perėmusi Rita Bieliakienė. Susitikime su rajono meru Juozu Bertašiumi biržiečiai išgirdo pasakojimą apie rajoną, apie sėkmingai įgyvendinamus projektus, aptarė bendrą politinę Lietuvos situaciją.

Atvykę į Ritinius, svečiai klausėsi Ritinių bendruomenės centro Elenos Kavaliauskienės pasakojimo apie rengiamą edukacinę programą „Kaimiško sūrio gimimas“, taip pat apžiūrėjo įrengtas Sūrio namų patalpas. Girėnuose nuoširdžiai sutikti, kugeliu pavaišinti svečiai apžiūrėjo „Bendruomenės namus“, su dideliu susidomėjimo stebėjo Girėnų BC pirmininkės Irenos Sakalauskienės tradicinį audimą karčemoje įrengtame edukaciniame kambaryje. Bendruomenininkai užsuko ir į Zyplių dvarą, apžiūrėjo dvaro teritoriją, veikiančias ekspozicijas ir parodas. Dar viena aplankyta bendruomenė –  „Tėviškė“. Liepalotiškiai taip pat aprodė puikius bendruomenės namus bei lauko treniruoklių ir vaikų žaidimo aikštelę.

Šukionių kaimo bendruomenė, atstovaujama pirmininkės R. Bieliakienės, ir Ritinių BC, atstovaujamas pirmininkės E. Kavaliauskienės, Girėnų BC, atstovaujamas I. Sakalauskienės, bei BC „Tėviškė“ (pirmininkė Alvyra Janavačienė) pasirašė bendradarbiavimo ir partnerystės sutartis. Abi šalys sutarė nuolatos keistis informacija apie organizacijų veiklą, organizuoti bendrus kultūrinius ir sporto renginius, partneriauti rengiant bendrus projektus šalies ir tarptautiniu lygiu 2016–2023 m. strategijos įgyvendinimo klausimais.

Biržiečiai išvyko namo, palikdami geranoriškų žmonių, norinčių bendrauti, pasisemti gerosios patirties, įspūdį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.